Kiptaş Yeşilce Aydos projesinde satışlar başladı!
İstanbul'da bugüne kadar 75 bin konut üretimi gerçekleştiren KİPTAŞ, 2018 yılında konut üretimine hız verecek. Gelecek yıl fiyatı 200 bin TL'nin altında olan 3 bin sosyal konut üretmine başlayacak olan KİPTAŞ ayrıca kentsel dönüşüm proj eleri alanında da çalışmalarını sürdürecek. Pendik'te 23 bin metrekare alan üzerinde yapımına başlanan 331 konutluk Yeşilce Aydos projesinin tanıtım toplantısından konuşan KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, "2+1 ve 3+1 dairelerin yer alacağı bu projemizde lansman dönemine özel 2+1 daireleri 284 bin 280 TL'den satışa çıkarıyoruz. 3+1 daireler ise 449 bin TL'den başlıyor. Büyüklükleri 83 metrekare ile 130 metrekare arasında değişen dairelerin olduğu projede, KİPTAŞ imkanlarıyla 36 ay vade farksız ödeme seçeneği sunuyoruz. Projede ayrıca yüzde 10 peşinat ile 120 aya kadar da anlaşmalı bankalar aracılığıyla 0,87 faiz oranıyla kredi imkanı da sunuyoruz" açıklamasını yaptı. 130 milyon lira ciro bekledikleri projenin üçte birinin ön lansman döneminde satüdığını aktaran Yıldırım, Pendik'te 700 yada 800 konutlu yeni bir proje dahayapacaklarmı açıkladı.

Memurlar için konut yapacak
Piyasanin durgunluğuna rağmen 2017'de konut satışlarının iyi gittiğini kaydeden İsmet Yıldırım, KİPTAŞ'ın 2018 planlarına da değindi. İstanbul'un çeşitli yerlerinde dönüşüm projeleri olacağını söyleyen Yıldırım, bu projelerin ise ağırlıkla Avrupa Yakası'nda olacağını belirterek, "Bayrampaşa'da 2262 konu yapıyoruz. Böylece yandaki mahalle oraya taşınacak. Fikirtepe'de ise bakanlıkla birlikte vatandaşı ve müteahhidi destekeleyerek bölgeye ivme katmak için girdik. Orda iki projemiz devam ediyor. Ayrıca İstanbul'un yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da dönüşüm için bütçe ayırdı. Bu da dönüşüm için önemli" dedi. Şirket olarak ağırlıkla Silivri'de olmak üzere 3 bin sosyal konut yapacaklarını duyuran Yıldırım, "Bunların fiyatı 200 bin liradan ucuz olacak" açıklamasını yaptı. Yıldırım, bunun dışında İstanbul'da Bahçeşehir'de memurlar için 1600 konutluk proje yapacaklarını da kaydetti. Kentsel dönüşüm konusuna değinen Yıldırım, bu konuda vatandaşın oturduğu yerde yaşamasından yana olduklarını aktararak, "Rant haline geldiyse 5 emsal varsenizde çözülmüyor. Vatandaşta artık bire üç, daire değilde evinin yerinde güvenli bir şekilde dönüşmesini isteyecek. Dönüşürken de değeri artıyor, buda vatandaşın kazancı" dedi.

350 ARAÇLIK OTOPARK YER ALIYOR
Aydos Ormanlarina komşu Yeşilce Aydos projesinde geniş peyzaj alanlarının yanı sıra, çocuk oyun alanları, fitness salonu, sauna, buhar odası, hamam ve yürüyüş yollarının yer aldığı sosyal donatılara yer veriliyor. Projede ayrıca 7/24 güvenlik hizmetin ve 350 araçlık kapalı otopark ta yer alıyor. E-5 ve TEM Otoyolu'na 5 dakika mesafede bulunan Yeşilce Aydos; Metro'ya 3, Yüksek Hızlı Tren'e 7, Sabiha Gökçen Havalimanı 5, İDO iskelesine ise 7 dakikalık mesafeda konumlanıyor.

Leyla İlhan / Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181