Mesa Cadde'de resmi satışlar başladı!
MESA, Aslan Yapı ve Caba İnşaat ortaklığında Carrefour'un Maltepe'deki arsası üzerinde yükselen Mesa Cadde projesinde resmi satışlar başladı. Yatırım tutarı yaklaşık 400 milyon TL olan Mesa Cadde toplam 253 konut ve 11 bin metrekareük ticari alandan oluşuyor. Ortalama metrekare fiyatı 7 bin 500 Ura olarak açıklanan projede yer alan konutların büyüklükleri 76 ile 226 metrekare arasında değişiyor. 1+1'den 4+1'e kadar konut tiplerinin yer aldığı MESA Cadde'de daire fiyatları ise 449 bin liradan başlıyor. Projenin lansman toplantısında konuşan MESA Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mert Boysanoğlu, enflasyon oranının yüzde 12 olduğu bir ortamda, maüyet endeksinin ise yüzde 22 arttığını belirterek, "Biz bu durumu fiyatlarımıza yansıtmadık. Ancak önümüzdeki dönemlerde konut fiyatlarına zam yapılacağını düşünüyoruz. Şu anda gerçekten fiyatların uygun olduğunu söyleyebilirim. Konut almanın tam zamanı" dedi.

'ARSA SAHİPLERİNİN TALEPLERİ DÜŞMELİ'
Arsa değerlerinin aşırı arttığını söyleyen Boysanoğlu, fiyatların düşmediği takdirde orta ve dar gelir grubu için konut üretilemeceğini söyledi. Mert Boysanoğlu, kat karşılığı anlaşmalarda kârlılıkların en fazla yüzde 10 olduğunu belirterek, "Önümüzdeki dönemlerde arsa sahiplerinin istek ve taleplerini düşüreceğini düşünüyorum. Bu işin sürdürülebilir olması için bunun olması gerekiyor. Ucuza arsa üretemediğimiz sürece bizim gerçek konut ihtiyacı olan kitleye konut üretmemiz mümkün değil. Bu maliyetlerle bu kesime konut üretenleyiz" diye konuştu.

'İNŞAAT BAŞLADI ANAHTAR TESLİM TEMMUZ 2020'DE'
MESA Cade, 6 ile 16 kat arası yükseklikteki 4 konut blokundan oluşuyor. Projenin ortaklarından Caba İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Balyen, projede inşaatın 2 ay önce başladığını, teslimleri Temmuz 2020'de yapmayı hedeflediklerini söyledi. Aslan Yapı'nın İcra Kurulu üyesi Mesut Arslan da projenin yüzde 10'unun lansman öncesinde satıldığını söyledi. Arslan, proje tamamlandığında yüzde 50 prim yapmasını öngördüklerini ifade etti. 

'PİYASANIN DÜZENLENMESİ GEREKİYOR'
Piyasada çok fazla firma olmasından dolayı rekabetin aşırı arttığını belirten Mert Boysanoğlu, bu nedenle konut satışlarında proje bazlı yavaşlama olduğunu dile getirdi. Boysanoğlu, müteahhit yapacak firmalara düzenleme getirilmesini, aksi halde piyasada sıkıntıların devam edeceğini belirtti. Aslan Yapı İcra Kurulu Üyesi ve Projeler Koordinatörü Mesut Arslan da artık alıcıların konut almadan önce birkaç defa düşündüklerini bunun da satın alma sürecini uzattığını dile getirdi. Arslan, firmaların cirolarının da yüzde 10 azaldığını sözlerine ekledi.

Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181