Gülseren Toki 4. etap kura çekimi yapıldı!
Mamak Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi, kura heyecanına ev sahipliği yaptı. 

Mamak Belediyesi’nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ işbirliği ile Diriliş Mahallesi (Gülseren-Anayurt) Kentsel Dönüşüm Projesi 4. Etap kapsamında 201 konut hak sahiplerine teslim edildi. Kura törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Sekreteri ve AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Mamak Kaymakamı Ziya Polat, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkan Mehmet Ali Demir, Milliyetçi Hareket Partisi Mamak İlçe Başkanı Mustafa Esen, AK Parti Mamak Belediye Başkan Adayı Murat Köse ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mamak için çok önemli projeleri yönetti
En yakın zamanda Diriliş Mahallesi (Gülseren-Anayurt) Kentsel Dönüşüm Projesi’nin diğer etaplarını da bitirip vatandaşlara teslim etmek istediklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Biz istiyoruz ki vatandaşlarımız deprem riski taşıyan binalarda yaşamasınlar. Sosyal donatı alanı çok fazla olan, okulu, bahçesi, parkları olan alanlarda otursunlar istiyoruz. Bu vesile ile konutlarımızın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu süreçte Mamak’ta emeği olan, Mamak Belediye Başkanımız Mesut Akgül’e teşekkür ediyorum. Mamak için çok önemli projeleri yönetti” dedi.

Kentsel dönüşümde devrim yaptık
Tüm Türkiye’de kentsel dönüşüm kapsamında bir devrim gerçekleştirdiklerini kaydeden AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, “Ülke çapında gerçekleştirdiğimiz bu sessiz devrimlerden en çok yararlanan illerin başında Ankara gelmekte. Ankara’da ise, Mamak bu anlamda çok önemli bir değişime, gelişime sahne olmuş şahitlik etmiş bir ilçemiz. Kentsel yenileme projeleri sancılı projeler. Ancak sonucunda çok güzel neticeler elde ettiğimiz, vatandaşlarımızın huzuru, mutluluğu açısından çok değerli projeler. Başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız, TOKİ Başkanımız ve bütün projeleri baştan sona yılmadan çok yakından takip eden Mamak Belediye Başkanımıza sizlerin huzurunda Mamaklılar adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

En yoğun çalıştığımız başkan oldu
Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Ömer Bulut, “Mamak, Ankara genelinde en fazla konut üretilen yerlerden bir tanesi. Toplamda 9 bin 694 konut üretildi. Mamak Belediye Başkanımız Mesut Akgül, görev süresinde en yoğun çalıştığımız başkanlardan biri oldu. Çok gayret gösterdi. Bu projeler nihayetinde sonlanma noktasına geldi” dedi.

Hızlı dönüşüm
Mamak’ın gelişiminin en önemli göstergesinin kentsel dönüşüm projeleri olduğunu kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “İlk göreve geldiğimizde bu mahallelerde ki durum içimizi acıtıyordu. Bazı gecekondu sahiplerimiz evini kiraya verdikten sonra kiralarını alamadı. 10 yıllık görev sürem boyunca asıl sorun olan kentsel dönüşüm el atmamız gerekiyordu. Dedik ki bizim burayı çözmemiz lazım. Ankara’nın göbeğinde bu bize yakışmıyor. Neticede bizlere inandınız ve bizlerde bu işe başladık. Bugün 4. etabın çekilişini yapıyoruz. 1. ve 3. etabı teslim ettik. 5. etapta ihale hazırlıkları devam ediyor. Önümüzdeki aylarda temeli atılacak. Türkiye’de ortalama kentsel yenileme projeleri 10-12 yılın arasında tamamlanıyor. Bizler 7 yılda konutları teslim aşamasına getirdik. Projenin geneline baktığınız zaman sadece konut mu yaptık hayır. Sosyal donatı, yeşil alanları, cami, okul, ticaret merkezleri ile her şeyi ile tam bir proje yaptık. Bizlere güvenen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından noter huzurunda kura çekilişi ile hak sahipleri evlerine kavuştu.

Evlerine kavuştular
Kura çekiminin heyecanını yaşayan hak sahibi 82 yaşındaki Zekiye Durguntaş, “10 sene bu projeyi bekledik. Çok mutluyum. Allah bu işe gönül veren herkesten razı olsun” dedi.

Bu proje ile modern konutlarda oturacaklarını ifade eden bir diğer hak sahibi Leman Yılmaz (85) ise, “Bizim için çok güzel ve çok anlamlı. Yeni evimize kavuşuyoruz inşallah” dedi.

Mamak Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181