Boğaçayı Projesi finale geldi!
Antalya Boğaçayı Projesi’nin ilk döneminden biriktire biriktire bu hale geldiğini belirten Başkan Menderes Türel, “Artık yüzdük kuyruğuna geldik. Bunu başardığımızda inşallah çok farklı bir Antalya profilini ben ufukta görüyorum. İnşallah hep birlikte yaşarız. Sivil toplum örgütlerimizden de katılımcı bir anlayışı görüyoruz. İnşaat Mühendisleri Odamız projeyle ilgili zaman zaman eleştiriler getiriyorlar. Dediğim gibi müthiş bir proje. Tabi birçok bileşeni var. En önemlisi taşkın korumaya yönelik çalışmalar. Bir örnek vereyim. Daha önce bir sel felaketi yaşanmış, sahildeki köprü denize uçup gitmişti. O sel felaketindeki suyun debisi 2600 metreküptür. Şu anda bizim DSİ ile birlikte yürüttüğümüz taşkın önlemeye yönelik proje 500 senelik ortalamaya göre hesaplanarak 4600 metreküp debiye göre bir tedbirle yapılan bir proje. Yani ben Boğaçayı Projesi’ne hiçbir şey yapmasan dahi bugün bu taşkın önleme projesini yapmazsak eğer yine 2600’lük bir sel felaketinde sadece Boğaçayı değil, simülasyonlarını hep bize gösterdiler, neredeyse Büyük Liman’dan Boğaçayı’nın doğusuna kadar olan alanın hepsi su altında kalacak” şeklinde konuştu.

İLK ETAP İHALESİ BU YIL YAPILACAK
Toplamda bir havza planı, Boğaçayı planı, 927 kilometrekarelik bir alan içerisinde Boğaçayı’nı etap etap yapılacağını belirten Başkan Türel, 1’nci etabının bu dönemde bitirmek istediklerini belirtti. Başkan Türel, “Bu etap sahildeki marinalar ve sinema platosunu içeriyor. Dediğim gibi 6 etabı olacak hemen kanal kenarı projesi, dere manzarası projesi, yukarıda bir tarım kasabası yapacağız. Yine bir dere kenarı manzarası ve film platolarının olduğu yerle Boğaçayı Projesi’ni tamamlamış olacağız. Yine dere manzarası projesinde çatalın üstünde bir gezi ve yürüyüş yolu planlıyoruz. Dere kenarı köyü projemiz var” dedi. Başkan Türel, Boğaçayı Projesi’yle ilgili sene sonu ihaleye çıkmayı hedeflediklerini, tahsisleri tamamladıklarını, bu senenin sonunda Boğaçayı Projesi’nin ilk etabının ihalesini yapacaklarını söyledi. Başkan Türel, Kurvaziyer Limanı ihalesinin de bu yıl içinde tamamlanacağını açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181