Kepez Santral kentsel dönüşüm projesi inşaat çalışmaları hızla devam ediyor!
Türkiye’ye örnek gösterilen Antalya Büyükşehir Belediyesi Kepez- Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine verilecek konutların bina duvarları örülmeye başladı.

Türkiye’nin en büyük ve başarını kentsel dönüşüm projesi olan Kepez-Santral, son sürat devam ediyor. Türkiye’ye model olan ve şimdiden üniversitelerde araştırma konusu haline gelen Kepez- Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine verilecek dairelerin karkas yapıları yüzde 70 oranında tamamlandı. Belediye şirketi ANTEPE tarafından yürütülen projede 10’uncu kata yükselen blokların bir yandan da duvarları örülüyor. Antalya’nın en prestijli yaşam alanlarından biri haline gelecek projede 1500 kişilik dev işçi gece-gündüz demeden çalışıyor. 

Mülkler değerlendi
Kepez Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’nde öncelikli olarak 3 bin 265 hak sahibine ait 5 bin 73 dairelerin inşaatı yapılıyor. Kepez Santral alanı ile ilgili yönetim planı da onaylandı. 2019 Şubat ayı içerisinde bütün hak sahiplerine tapularının teslim edilmesi hedefleniyor. Proje ile hak sahiplerinin mülkleri şimdiden 3 kat değerlendi. Ayrıca hak sahiplerine ödenen aylık 600 TL olan kira yardımı da 750 TL’ye yükseltilecek. Dünya çapındaki Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi ile Antalya’da toplam 19 bin konutluk geleceğe miras bir şehir oluşturuluyor. Ekonomik büyüklüğü yaklaşık olarak 8 milyar TL olan projenin, hak sahibi konutları hariç kalan kısmının da 8 yılda bitirilmesi planlanıyor.

Yeni bir yaşam alanı olacak
Yeni nesil kentleşmenin en güzel örneğini olan Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi, pek çok sosyal alanı bir arada barındırıyor. İçinden geçen raylı sistemi, akıllı uygulamaları, meydanları, göletleri, müzeleri, yeşil alanları, çocuk parkları, alışveriş alanları, yarı açık pasaj alanları, camiler, okullar, hastane, pazar alanlarıyla Antalya, son derece modern ve konforlu bir yaşam alanına kavuşacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181