Bayraktar, Bulvar Atakent'teki 40 konutu sosyal konut mantığıyla sattı!
Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın ortağı olduğu Oğuzkağan şirketinin Maksem işbirliğiyle Halkalı Atakent'te hayata geçirdiği Bulvar Atakent projesindeki 40 konut, sosyal konut mantığıyla satıldı. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bayraktar, "391 konut 26 ticari ünite ve 1 adet kreşin olduğu projemizde sosyal sorumluluk kapsamında benim isteğimle dar gelirli ailelere de konut edindirmeyi amaçladık. Bu amaçla çocuklu ve evi olamayan ailelere projemizi yüzde 35 indirimli olarak metrekaresini 3 bin 500 TL'den sattık. Çok fazla istek gelince 40 daireyi bu kapsamda sattık. Biz verdiğimiz bu dairelerde zarar etmedik" dedi.

300 konutluk projeler indirimle satabilir
Erdoğan, Bayraktar inşaat olarak Sancaktepe'de yaptıkları projede bu sistemle 20 kişiye yüzde 50 indirimle daire vermek istediklerini, hatta bu konuda kaymakamla çalıştıklarını anlatarak, "Ancak adamın 5 lira verecek parası yoktu. Bundan dolayı orada yapamadık. Fakat bu çalışmayı 300 konut üzerinde proje yapanlar uygulayabilir. Bu konutların yüzde 10'nu en az 5 yıldan bu yana İstanbul'da yaşayıp ev sahibi olmayanlar için yapılabilir" dedi.

Devlet ihalelerine girmiyor vergide düşüş bekliyor
Bu ay sonunda bitecek KDV indirimi konusuna da değinen Bayraktar, "Bundan sonra bazılarına kalıcı özellik getirilerek bunlar devam edecek. KDV ve diğer vergilerde ayağı yere basan düzenlemeler için çalışmalar yapılıyor. Kurumlar vergisinde ise düşüş bekliyoruz" dedi. Yüzde 70'i fay hattı üzerinde olan Türkiye'nin olmazsa olmazının kentsel dönüşüm olduğunu ifade eden Bayraktar, "Devletin kentsel dönüşümü biraz şekillendirmesi ve bizim de Japonya gibi bunu halletmemiz lazım" diye konuştu. Bayraktar olarak Bulvar Atakent dışında iki projelerinin devam ettiğini anlatan Erdoğan Bayraktar, firma olarak devlet ihalelerine girmediklerini kaydetti.

Projenin arsasını vakıftan aldı
22 bin 274 metrekare arazi üzerinde yapılan Bulvar Atakent arazisini Vatan ve Teknoloji Vakfın'dan İki kolej, 1 teknik lise, yurt ve 25 milyon TL para karşılığında aldıklarını aktaran Bayraktar, "Yani projenin yüzde 50' sine denk gelen bir modelle yapıyoruz" dedi. Projede dairelerin metrekaresi 4.300 TL'den başlayan fiyatlarla alıcı buluyor. Şirket bünyesinde 10 farklı vade farksız taksitlendirme veya 120 aya kadar anlaşmalı bankalar aracılığıyla kredi kullanılan projede lansman dönemine özel ödeme planlan da sunuluyor. Kaba inşaatı biten projenin 2018'in Ağustos ayında teslim edilmesi bekleniyor.

Leyla İlhan / Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181