Emma Maslak 1453'teki bloğunu satışa çıkardı!
2013'te Ağaoğlu Maslak 1453 projesinden 200 milyon $'a 2 kule alan Emma Uluslararası Yatırımlar, kulelerden birini satışa çıkardı. Tek kuleyle hedeflenen ciro ise 657 milyon lira.

2013'te Ağaoğlu Maslak 1453 projesinden 200 milyon dolara 2 kule satın alan uluslararası yatırım şirketi Emma, topraktan aldığı B3 Bloku şimdi ortalama 9700 TL metrekare fiyatıyla satışa sunuyor. Kulenin ciro beklentisi ise 657 milyon lira seviyesinde. Emma Uluslararası Yatırımlar CEO'su Maad Ehsan Abduljawad, inşaat öncesi dönemde projeye yatırım yaptıklarına dikkat çekti.

YATIRIMLARI ARTIRACAĞIZ
'Biz bu bloku topraktan almıştık' diyen Abduljavad, projede daire fiyatlarının 500 bin TL'den başlayıp, 3 milyon TL'ye kadar çıktığım söyledi. Abduljawad, "Buradan gelen parayla Türkiye'deki yatırımlarımızı artıracağız' ifadelerini kullandı

Amortisman SURESİ 15 YIL
Bu bölgenin şu andaki fiyatlar üzerinden yaklaşık yüzde 3040 civarında prim yapmasını öngördüklerini vurgulayan Dikmen, "Normal şartlarda bir projenin amortisman süresi ortalama 20-25 yıl fakat Maslak bölgesi için bu rakamlar 15 yıla doğru geliyor" dedi. Abduljavvad, "Bize göre bu blok, Maslak 1453 projesinin tektaş pırlantası" dedi.

9700 az, 15 bin TL olmalıydı 
Ağaoğlu Genel Müdür Yardımcısı Okay Dikmen de Emma'nın, 2013'te çalkantılı dönemlerde Türkiye'ye güvenip, yatırım yaptığını belirterek, kendilerinin de şirkete destek sözü verdiklerini söyledi. Proje ilk satışa çıktığında metrekare fiyatının 4 binTL olduğunu hatırlatan Dikmen, "Şimdi ise 12 bin TL. Bu blok için 9700TL fiyat ise çok düşük bir rakam. Bana kalırsa 15 binTL olması gerekirdi" değerlendirmesinde bulundu.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181