Eyüpsultan konut projeleri ile hızla gelişmeye devam ediyor!
İstanbul Avrupa yakasında tarihsel geçmişiyle önemli bir yere sahip olan Eyüpsultan ilçesi, son yıllarda gayrimekul yatırımlarını da çekmeye başladı. Ulaşım projelerinin bölgedeki geçiş hatlarından olan ilçe bu sayede markalı konut geliştiricisinin de radarında. Özellikle 2015 yılından bu yana kıyaslandığında bölgede yüzde 50’yi aşan değer artışları görülüyor. Eyüp-Kemerburgaz hattında oluşan bu değer, bölgenin diğer yakası Silahtarağa’dan Defterdar’a kadar tüm mahallelerde de etkisini gösteriyor.

Doğusunda Kağıthane ve Beyoğlu, güneyinde Fatih ve Zeytinburnu, batısında Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşa ilçeleri olan Eyüpsultan’ın, Haliç’e de 2.6 kilometre kıyısı var. Hem şehrin merkezinde, hem de Haliç kıyısıyla birleşen ilçe, aylık bazda fiyatını en çok artıran ilçelerden oluyor. Satılı konut fiyatında metrekare ortalaması 4 bin lirayı geçen bölgede, ofis projeleri de hayat buluyor.

Havalimanı etkisi
İlçe merkezinden Topçular’a, Alibeyköy Merkez’den Güzeltepe’ye Göktürk’ten pek çok beldeye uzanan ilçe, tramvay, metro, teleferik gibi bağlantılarla güçlenmeye devam ediyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme Kurumsal Kalite ve İş Geliştirme Departmanı Yönetici Yardımcısı Gamze Ertaş Karcıoğlu, bölgenin canlanmasındaki önemli faktörlere dikkat çekerek, şu bilgileri paylaştı:

“Bu canlanmada birkaç önemli faktörün etken olduğunu söylemek mümkün. Bölgenin, tarihi yarımadaya ve Haliç Bölgesindeki sanatsal ve kültürel aktivite alanlarına olan yakınlığı ile bölgedeki ulaşım projelerinin artırılması ilk akla gelen değişim tetikleyicileridir diyebiliriz. Son dönemde ulaşım ağlarındaki olumlu gelişmeler bölgeye olan talebin artmasında şüphesiz ki etkili oldu. Bu anlamda verilebilecek en iyi örnekler Eminönü - Eyüp - Alibeyköy tramvay hattı projesi ile Gayrettepe - Kemerburgaz - Yeni Havalimanı metro hattı projesidir. Bölgede ulaşımın çeşitlendirilmesi, kentin merkezlerine yakınlığıyla birleşince beklenti, bölgenin konut alanı olarak önem kazanması yönünde.”

Tramvay da değer kattı
Eyüp’te Haliç sahili boyunca özellikle yeni konutlarda fiyatlar artış trendinde. 2017 yılı sonunda inşaat çalışmaları başlayan tramvay hattı, bu artışta önemli rol oynuyor. Ertaş Karcıoğlu, ulaşım alternatiflerinin artırılmasıyla, bölgenin çevresinde iş merkezlerinin, sanatsal-kültürel aktivite merkezlerinin yoğunluk kazandığını, 2019’da tamamlanması beklenen Eminönü - Eyüp - Alibeyköy tramvay hattı projesiyle güçlenen bağlantının ise konut geliştiricilerinin dikkatini çektiğini söyledi. Ertaş Karcıoğlu, “İlçe merkezinin yanında, konut geliştiricilerinin tercih etiği bir diğer bölge de Kemerburgaz-Göktürk bölgesi. A ve A+ gruba konut alternatifi sunan bölgede, villa, lüks konut, butik projler bulunuyor. Metrekare birim değerleri ise 4 bin dolara çıkıyor” dedi.

‘İstanbul’un gelişen semti’
Torunlar GYO, bölgede ‘ilçe içinde ilçe’ tabir edilebilecek 5. Levent projesini bitirmek üzere. İlçede projesiyle hızlı bir satışa imza atan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, bölgenin İstanbul için tarihsel, kültürel ve sosyal anlamda çok değerli bir merkez olarak kabul gördüğüne dikkat çekti. Torun, “Eyüp Sultan Türbesi, tarihi yapıları, oyuncakçıları ve sayfiye yerleri ile İstanbul’un en popüler ilçelerinden biri olmuştur. Günümüzde ise Taksim, Mecidiyeköy, Şişli, Levent, Maslak, Büyükdere gibi iş ve yaşam merkezlerine yakınlığı ile İstanbul’un en merkezi ilçelerinden biri konumunda. Üstelik sınırları Kağıthane, Beyoğlu’ndan başlayıp Karadeniz’e kadar uzanan ve şehrin gelişim bölgeleri Kemerburgaz- Göktürk’ü de içine alan çok geniş bir bölge. Son yıllarda yapılan modern iş ve konut projeleri ile İstanbul’un en hızlı gelişim gösteren ve en çok tercih edilen, buna bağlı olarak değerini her geçen gün artıran ilçelerinin başında geliyor” değerlendirmesini yaptı.

TEM Kavşağında
Özellikle Torunlar GYO tarafından hayata geçirilen 5. Levent projesinin de bulunduğu Tem Hasdal ve Kemerburgaz kavşağının hızlı bir gelişim ve dönüşüm süreci içinde olduğunu anlatan Aziz Torun, “Hasdal dev ulaşım projelerin kesiştiği yeni bir kavşak noktası olmaya hazırlanıyor. İki kıtayı hem karayolu hem de raylı sitem hattıyla denizin altından bir birbirine bağlayacak Üç katlı büyük İstanbul Tüneli’nin Avrupa yakası girişi Hasdal’dan başlıyor. 3. Havalimanı bağlantı yolu yine aynı noktada yer alıyor.  Bölgeden geçmesi planlanan üç farklı raylı sitem hattı ise Eyüp’ü şehrin her yerine kolaylıkla ve hızla ulaşılabilen, merkezi bir semt niteliğine kavuşturacak. Tüm bu projeler bölgenin değerini daha da artıran büyük yatırımlar olarak ön plana çıkıyor” diye konuştu.

Aziz Torun, bunların yanında 500 hektardan büyük arazide yer alan Hasdal Kışlası’nın şehir dışına taşınması ile bu bölgeye, aralarında üniversiteler, hastaneler, kamu kurumları, iş merkezleri, gibi büyük projelerin gelmesi yönünde planlamalar yapıldığını duyduklarını belirterek, bu yatırımların tamamlanması ile birlikte Eyüp’ün 5 yıl içinde tarihteki gibi İstanbul’un en popüler ilçelerinden biri olarak yıldızını daha da parlatacağını öngördüklerini dile getirdi.

‘Ciddi yatırım çekiyor’
Bölgede yaptıkları yatırımlar ile Eyüpsultan ilçesinin gelişiminde yer aldıklarına vurgu yapan Gül Proje Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, şehrin merkezinde konumlanan ilçenin ciddi yatırım çektiğini ifade etti. Gül, “İstanbul’un ortak sorunu olan trafik, Eyüp ilçesinde yerini yeni kurulan ya da kurulacak olan metro ve tramvay ulaşımının verdiği rahatlığa bırakıyor. Hatta TEM bağlantısı bulunan Hasdal-Kemerburgaz yolu ile  Yeni Havalimanına dakikalar içinde ulaşım sağlıyor. Bu sebeple son yıllarda inşaat sektörü bölgeye ciddi bir yatırım yapıyor. Biz de Gül Proje olarak Eyüp Park ve Eyüp Palas konut projesi ve Eyüp Park Avm ile bölgede yerimizi aldık” dedi.

Marka karması
Eyüp Park projesinin 3 blok konut, AVM ve cadde mağazalarından oluştuğunu kaydeden Gül, projede toplam 354 konut olduğunu söyledi. Eyüp Palas’ın ise 2 bloktan oluştuğunu anlatan Gül, projede toplam 124 daire ve 9 ticari alan bulunduğunu kaydetti. Gül, Eyüp Park AVM 30 bin metrekare kapalı alan, 18 bin metrekare kiralanabilir alana sahip.  Açık ve kapalı otoparkları ile beraber toplam beş kattan oluşuyor. Dünya markalarının yer aldığı mağazalarıyla Eyüp Bölgesi sakinlerinin tüm ihtiyaçlarını karşılamak ve ziyaretçilerinin keyifli vakit geçirmesi tasarlandı... Kentsel dönüşüme ve yeni yaşam alanlarına ihtiyaç duyulan Eyüp Sultan ilçesinde bölgeye değer katmak, insanlara yeni yaşam alanları kurmak ve yatrımcılarına kazanç sağlamak için bölgedeki yatırımlarımız devam edecektir” diye konuştu.

Duygu Erdoğan / Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181