Eyüpsultan Nişanca Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlayacak!
Eyüpsultan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Eyüpsultan'da Gündem canlı yayınına katılan Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Nişanca Mahallesi'nde gerçekleştirilmesi planlanan projeye dair açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN REMZİ AYDIN: SPEKÜLASYONLARA İTİMAT ETMEYİN
Nişanca'da yaşayan bölge halkının içini ferah tutmasını isteyen Remzi Aydın, “Biz, Nişanca, Nişanca'da yaşayan halkındır şiarıyla hareket edeceğiz ve vatandaşlarımızın rızası olmayan hiçbir projeyi de hayata geçirmeyeceğiz” dedi.Vatandaşların, spekülasyonlara itimat etmemesi gerektiğini söyleyen Başkan Remzi Aydın, olumsuz söylentiler çıkaran kişilerin kötü niyetli olduğunu belirtti.

Bölgedeki tapu sorununa da değinen Remzi Aydın, yasalar gereği bölge halkına tapu verilemediğini söyledi. Başkan Remzi Aydın şöyle devam etti;“Kentsel yenileme alanında bazı vatandaşlarımız “Müstakil tapularımızı bize verin” diyorlar. Fakat bölge kentsel yenileme alanı ilan edildiği için, yasal olarak biz vatandaşlarımıza tapu veremiyoruz.

Ben özellikle vatandaşlarımıza tapu verilmesini çok arzu ettim aslında. Ancak bu proje kapsamlı bir proje olduğu için, bunu yürütmek de zorlaşıyor haliyle.
Vatandaşlarımıza müstakil tapu verilmesi yönünde birkaç çalışma yaptırdım fakat bu çalışmalar sonucunda maalesef buna yönelik yasal bir imkânın olmadığını tespit ettik. Dolayısıyla; vatandaşlarımıza tapu verilmesini istiyorum ama böyle bir imkânımız yok. Kanundan kaynaklı bir engelimiz var”

Eyüpsultan Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
NİHAT İMİR 6 yıl önce

Biz Kimseden kentsel Dönüşüm İstemedik ki hisseli tapularımızı şahsi tapuya çevirilsin kendi evimizi devletimizin verdiği imkanlarla biz mahalle sakinleri zaten yapacak evler yıkılıyor artık. Kentsel dönüşümde vatandaş mağdur olacak çünkü burada yüksek kat yok olmasında zaten bu bilindiği halde belediyemizin ısrarını anlamış değiliz. Zamanında TOKİ ile görüşülmüş onlar bile burada mağduriyet olur demiş ama sonuç hala birileri kültürü bozma peşinde. Vatandaşa Destek Verin Artık Sayın Yöneticilerimiz Nişancı ve Akarçeşme halkı Seçimde Size Nasıl Destek Verdiyse Sizde Verin Devletin 2B arazisine Şahsi Tapu Şölenlerle Veriliyor.. Daha çok konuşulacak şey var zamanı gelince konuşacağız. PARTİYLE VATANDAŞI KARŞI KARŞIYA GETİRMEYİN LÜTFEN...

banner182

banner181