Aydın Nazilli yeni projeleri ile değişiyor!
Başkan Haluk Alıcık açıklamalarına eski sanayiye yapılacak olan kentsel dönüşüm anlaşmasını söyleyerek başladı. Başkan Alıcık, "Toki'yle dün itibariyle protokol imzaladık. Meclisten de aldığımız yetkiyle şu an projesinden tutunda, deprem etütlerine, birebirde vatandaşla takasja ilgili gibi bütün konularda TOKİ'yle anlaşma yaptık. Yetkililerde gelince en uygun proje, en güzel proje nasıl olacak bunun kararı verilecek. Aşağıya büroda açacağız, TOKİ'den yetkililerde gelecek, bizden arkadaşlar da olacak. Yaklaşık 300 kişilik bir alanda az kişiyle muhatap olmak bizimde işimize geliyor. İnşallah bunu hep beraber başaracağız. Nazilli'nin değişen bir yüzü olacak. Düşünün orada büyük bir meydan olduğunu düşünün, yeni cadde ve sokaklarıyla beraber, farklı yapılabilecek projelerle güzel bir yer olacak. Biz 2019'da kaba inşaatını başlasın istiyoruz." 

Alıcık eski sanayide ki yeri olan mal sahipleri seslenerek, "Vatandaş oradaki yerlerini satmasın. Ben toplantı, açılış ve ortamda söylüyorum. Yer sahiplerine beklemelerini, kendi yerlerini satmamalarını istiyorum. Bir teyzeye gitmişler 10 yılda bitecek diyorlar, sen bunu göremezsin deyip para teklif etmişler. Sabredin. Yerlerinize sahip çıkın." 

"GÜNEŞTEN 1MW ELEKTRİK ÜRETECEĞİZ" "YERLERİNİZİ SATMAYIN" 
Alıcık, Güneş Enerjisinden elektrik üretimi projesinin de son durumu hakkında bilgi verdi. Alıcık, "Güneş enerjisi için ihale tarihini alıyorlar. Enerjiden I MW elektrik üreteceğiz. Söylediğim her şey hayalden öte gerçekleşiyor. Güneş enerjisi yapacağımız yerde mahkemeyle uğraşıyoruz. 

Ondan dolayı biraz gecikti. Birde Kalkınma Bankası teşvikleri yükseltti. En yakın zamanda da bunu hızlandırmak istiyoruz." noktaya gelindiğini belirten Alıcık, "Arkadaşlar mimari projeyi çalışıyorlar. Bir yandan hukuki işlemlerde devam ettiriyoruz. 

"ARPAZ KALESİ RESTORE OLACAK" 
Arpaz kalesinde son noktaya gelindiğini belirten Alıcık, " Arkadaşlar mimari projeyi çalışıyorlar.Bir yandan hukuki işlemlerde devam ettiriyoruz. Arpaz ailesi hiç veraset ilamı almamış. Ankara'da Kültür Varlıkları Genel Müdürlüğüyle de görüştüm, burayı güzelce bir restore ettireceğiz. Bunun bir bölümünü de inşallah devletten alacağız."

"NAZİLLİ'DEN İZMİR LİMANINA" "SIKINTI SONA ERECEK" 
Alıcık, "Organize sanayinin içine kadar tren yolunun girip, orada yükleri alıp, oradan tren garına taşınması ve son olarak da oradan da İzmir Limana götürülmesi ile ilgili taşınması proje var. Bununla ilgili devlet Demir Yolları Bölge Müdürlüğü para ayırmış vaziyette. Yetkililerde geçen hafta geldi, gezdik. Orada kargo bölümü olacak. Çevredeki işletmeler için iyi olacak" 

"SIKINTI SONA ERECEK"
Vatandaşlardan sabır etmelerini isteyen Başkan Alıcık, "Vatandaşlar gazeteler aracılığıyla yapılan haberlerde Büyükşehirle, Nazilli Belediyesi arasında kaldık, sıkıntı çekiyoruz diye belirtiyorlar. Vatandaşlarımız biraz sabredecekler. Niye diyorum, Yeşil mahallede eğer altyapısı bitmeyip, doğal gaz bağlantısı olmayan yeri yaptığımızda Nazilli'nin parası, milli serveti gidiyor. İsabeyli'de parke taşı döşedik, ama oraya doğalgaz daha 2-3 sene anca gelecek, vatandaşında mağduriyeti vardı, bunu giderdik. Bayramdan sonra Yeşil Mahalleye gireceğiz, buradaki sıkıntıda sona erecek." 

"TAZİYE EVİ SAĞLIK OCAĞI OLACAK"
Vatandaşın en önce geldiğini dile getiren Başkan Haluk Alıcık, "Yıldıztepe'deki taziye evini Sağlık Merkezi yapacağız. Orası bir türlü işlemedi, işletilemedi. Aynısını Muammer Aksoy'da yapsak farklı olurdu. Şu andaki durumu hiç hoş değil. Muhtarımız da güzel düşünmüş. Vatandaşımız bizim için en öncelikli gelir. Burası artık sağlık ocağı olacak."

TARTAN VE KAYGAN PİSTİ
Son olarak Sümer'de ve Botanik Parkta yapacağı projelerden bahseden Alıcık, "Sümer'de olan sahalarıı yanına Tartan pist yapacağız. Tribün yapılacak. Altına amatör kulüplerin hepsinin kullanması için soyunma odası vereceğiz. Burası da bunları yapınca farklı bir yer olacak. Bu proje bu yıl içinde başlayacak. 2 tane park yapacağız. Botanik parkın altında kay kay pisti yapacağız. Yürüyüş yolları yapılacak. Güzel bir olacak yer " diye konuştu.

Adalet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181