2016'da emlak vergisi zammı ne kadar?
2016 yılında Emlak Vergisi’ne yapılacak zam resmi gazetede ilan edildi. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği’ne göre 2016 yılına ait emlak bina, arsa ve arazi için kullanılacak zam oranı resmi gazetede de ilan edildiği gibi yeniden değerleme oranının yarısı değerinde, yani %2,79 olacak.

Emlak Vergi artışının ne kadar olacağını belirleyen yeniden değerleme oranı 10 Kasım 2015 tarihli resmi gazetede ilan edilmiş, buna göre 2015 yılı için uygulanacak yeniden değerleme oranı %5,58 (beş virgül 58) olarak belirlenmişti.

Yeniden değerleme oranı yeni yılda emlak vergisine ne kadar zam yapılacağını belirliyor. 2015 yılına göre yeniden değerleme oranının yarısı kadar %2,79 (iki virgül yetmiş dokuz) emlak vergisinde artış olacak. Emlak Vergisi Kanununu’na göre her yıl belirlenen yeniden değerleme oranının yarısı kadar artış yapılıyor.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181