2019 yılı işyeri kira geliri istisnası!
Dükkan sahipleri tarafından merak edilen 2019 yılı işyeri kira geliri istisnası detaylarını sizler için araştırdık.

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'na göre sahibi olunan mal ve hakların kiraya verilmesi sonucunda elde edilen gelire gayrimenkul sermaye iradı denilmektedir. Gayrimenkul sermaye iradı istisna oranından yüksek çıkan konut ve işyeri gibi taşınmaz sahipleri gayrimenkul sermaye iradı vergisini ödemekle yükümlü olurlar. Bizde sizler için 2019 işyeri kira geliri beyan sınırı detaylarını araştırdık.

2019 yılı işyeri kira geliri istisnası detayları şu şekilde;
İşyeri kira geliri istisnası 2019 detayları belli oldu. 2019 işyeri kira geliri istisnası ise büyükşehir belediyesi sınırları içindeki yerler için 9 bin TL iken büyükşehir belediyesi sınırları dışındaki yerler için 6 bin TL oldu. Tamamının Mart ayında da ödenebildiği vergi Mart ve Temmuz aylarınde 2 taksit şeklinde de ödenebilir.

2019 yılı işyeri kira geliri istisnası detaylarını sizler için derledik. İşyeri kira istisnası 2019 istisnası ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
2019 yılı konut kira gelir istisnası detayları için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181