Devlet destekli konut hesabı hangi banka?
Devlet destekli konut hesabı hangi banka sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Devlet desteğinden faydalanabilmek için mevduat veya katılım bankalarında TL cinsinden mevduat hesabı veya katılım fonu hesabı açtırmak gerekiyor.

Devletin yaptığı katkıdan yararlanabilmek için konut hesabı açtırıldıktan sonra en az 3 yıl hesaba düzenli ödeme yapılması gerekiyor. Ödemelerin düzenli yapılması gibi şartların arandığı konut hesabına devlet tarafından katkı yapılıyor.

Devlet destekli konut hesabı hangi banka sorusunun cevabı şu şekilde; Denizbank devlet konut hesabı, Ziraat Bankası konut birikim hesabı, İş Bankası konut hesabı, devlet destekli Halkbank konut kredisi hesabı, Finansbank konut kredisi birikim hesabı ve Yapı Kredi konut hesabı adı altında devlet destekli konut hesabı açıyor.

Ayrıca diğer konut hesabı açan bankalar şu şekilde;
- Garanti
- Albaraka 
- Kuveyttürk
- Vakıfbank
- Akbank
- TEB

Sistemde belirli bir süre kalınması gereken konut hesabına göre hesaptaki birikim arttıkça devlet desteği de artıyor. Hesabı açtırdıktan sonra 3 yıl ödeme yapma gibi şartların bulunduğu konut hesabına devlet katkısından yararlanabilmek için kişinin üzerine kayıtlı taşınmazının bulunmaması gerekiyor. 

Konut hesabında yüzde 20'ye varan azami devlet katkısı sağlanırken, bu katkı maksimum 15 bin lira olabiliyorFakat meclise sunulan yeni yasanın kabul edilmesi ile birlikte devlet katkısı 15 bin liradan 20 bin liraya, azami devlet katkısı oranı yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarıldı. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı kararıyla, 20 bin lira olan devlet katkısı tutarı 60 bin liraya kadar çıkartılabilecek.

Yeni yasa ile Cumhurbaşkanı artırım yetkisini kullanmasa dahi 2018 yılı kapsamında 80 bin TL biriktiren konut hesabı sahibine devlet 20 bin TL, 60 bin TL birikim yapan konut hesabı sahibine ise 15 bin TL katkı yapacak.

Devlet destekli konut hesabı hangi banka sorusunun cevabını sizler için derledik. Konut hesabı hangi banka da açılır ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.
Devlet destekli konut hesabı 2018 detayları için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr


.




 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181