Konut hesabına devlet katkısı yüzde 25'e çıktı!
İlk kez ev alacaklara yönelik başlatılan konut hesabına devlet katkısı yüzde 25'e çıktı. TBMM Genel Kurulu'nca Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı kabul edildi. Peki konut hesabına devlet katkısı yönetmeliğindeki değişiklikler neler?

Konut hesabına devlet katkısı yönetmeliği değişiklikleri neler?
Devletin yaptığı katkıdan yararlanabilmek için konut hesabı açtırıldıktan sonra en az 3 yıl hesaba düzenli ödeme yapılması gerekiyor. Konut hesabında yüzde 20'ye varan azami devlet katkısı sağlanırken, bu katkı maksimum 15 bin lira olabiliyorFakat meclise sunulan yeni yasanın kabul edilmesi ile birlikte devlet katkısı 15 bin liradan 20 bin liraya, azami devlet katkısı oranı yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarıldı.

Devlet desteğinden faydalanabilmek için mevduat veya katılım bankalarında TL cinsinden mevduat hesabı veya katılım fonu hesabı açtırmak gerekiyor. Ödemelerin düzenli yapılması ve sistemde belirli bir süre kalınması gibi şartlarında bulunduğu konut hesabına göre hesaptaki birikim arttıkça devlet desteği de artıyor. Konut hesabı ödemeleri aylık veya üç aylık yapılabilirken, aylık ödemeler de alt sınır 250, üst sınır ise 2500 liradır.

Konut hesabına devlet katkısı ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181