Emlak danışmanlığı yetki belgesi nasıl alınır?
5 Aralık 2019 tarihine kadar emlakçılar tarafından alınması gereken emlak danışmanlığı yetki belgesi nasıl alınır sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

5 Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlak danışmanı belgesi alma zorunluluğu yer aldı.

Emlak danışmanlığı yetki belgesi nasıl alınır sorusunun detayları şu şekilde;
Alınması zorunlu hale getirilen emlak yetki belgesi nasıl alınır sorusunun cevabı belli oldu. Öncelikle firma yetkilileri ve çalışanları tarafından mesleki yeterlilik belgesi sınavları için başvuru yapılması gerekiyor. Bu başvurular Ticaret ve Sanayi Odası'na yapılıyor. Daha sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kurulan TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş tarafından da sınav ve belgelendirme hizmeti veriliyor.

Mesleki yeterlilik belgesi alınmadığı taktirde emlakçılık faaliyetlerine devam edilemeyeceği gibi emlak pazarlama ve satış hizmetleri de yapılamayacak. Bu yasa kapsamında 5 Aralık 2019 tarihinden itibaren belgesi olmadığı halde faaliyetlerine devam eden emlakçılara 4 bin lira para cezası kesilecek.

Emlakçılık belgesi alma şartları detayları için tıklayınız.

Emlak danışmanlığı yetki belgesi nasıl alınır sorusunun detaylarını sizler için derledik. Emlak mesleki yeterlilik belgesi nasıl alınır ve emlak komisyonculuğu mesleki yeterlilik belgesi nasıl alınır ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdülmecit Haksever 3 yıl önce

İnternet üzerinde belge almak nasıl oluyor

banner182

banner181