Enerji kimlik belgesi alınmazsa ne olur?
Her binanın asgari enerji ihtiyacı ve tüketiminin sınıflandırılmasına ilişkin belge olan enerji kimlik belgesi alınmazsa ne olur sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Birçok yapı sahibi tarafından enerji kimlik belgesi almama cezası ve EKB alınmazsa ne olur gibi soruların cevapları merak ediliyor. Bizde sizler için bu soruların cevaplarını derledik.

Enerji kimlik belgesi alınmazsa ne olur sorusunun detayları şu şekilde;
2011 yılı öncesi yapılan yapıların almak zorunda olduğu enerji kimlik belgesini 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla mevcut ve yeni tüm binaların almış olması gerekiyor. ​Enerji kimlik belgesi zorunluluğu kapsamında 1 Ocak 2020 tarihinden sonra enerji kimlik belgesi olmayan bina ve dairelerin alım-satım ve kiralama işlemleri yapılamayacak.

Ayrıca dış cephe mantolaması yapılan ya da yaptırılacak olan bina yönetimleri enerji tüketim sınıflarındaki iyileştirmeyi enerji kimlik belgesinde görebilecek. Bu kapsamda yapılacak yasal düzenlemeler ile enerji tüketimi düşük olan yapılardan daha az vergi alınacak. Düzenleme sonrasında vergi indiriminden yararlanmak isteyen taşınmaz sahiplerinden EKB istenecek. 

Enerji kimlik belgesi, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamında binaların ısıtma, soğutma, sıcak su, havalandırma, aydınlatma, yenilenebilir enerji kullanımı gibi enerji tüketimleri ile karbondioksit salınımları ve yalıtım gibi binanın kabuk bilgilerini içerir. 

Enerji kimlik belgesi alınmazsa ne olur sorusunun detaylarını sizler için derledik. Enerji kimlik belgesi ne işe yarar ve enerji kimlik belgesi neden alınmalı ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Enerji kimlik belgesi nereden alınır ? Tıklayınız.
Enerji kimlik belgesi için mantolama şart mı? Tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181