Hisseli tapu nedir?
Yatırım yapmak isteyen bir çok kişi gayrimenkullere yöneliyor. Sıkça kullanılan ve yatırım araçlarından da biri olan gayrimenkul arsa, ev, tarla, dükkan gibi taşınmazları kapsıyor. Bu taşınmazlardan herhangi birine yatırım yapacak kişilerin ilk dikkat etmeleri gereken konulardan birisi taşınmazın hisseli olup olmamasıdır. Peki ya hisseli tapu nedir? Hisseli tapuyu siz okurlarımız için araştırdık.

Hisseli tapu adından da anlaşılacağı gibi bir mülkün hisseli olmasıdır. Yani mülkün 2 veya daha fazla sahibi olması durumunda mülk hisseli olur. Bu durumun açık bir şekilde belli edildiği belgeye de hisseli tapu denir.

Bir mülkün birden fazla sahibi olduğu durumlarda hisseli tapuda sadece bu kişilerin isimleri yazar. Yani mülk üzerinde ortakların nereye sahip olduğu belirtilmez. 

Hisseli tapusu olan gayrimenkul sahipleri kendilerine ait olan hisselerini istedikleri zaman istedikleri kişiye satma hakkına sahiptir. Kendi hissenizi istediğiniz gibi satabilirken mülkün tamamını ilgilendiren konularda tek başınıza karar veremeyeceğiniz gibi hissenizi ayırarak da kullanamazsınız. Bunu size birkaç örnekle açıklayalım.

Mesele hisseli tapuya sahip olan taşınmaz arsa ise bu arsanın kendinize ait olan bölümünü yahut tamamını çit yada duvar gibi birşeyle kapatamazsınız. Mülk eğer ev ya da bina ise orayı istediğiniz kişiye kiraya veremezsiniz ama dilerseniz evde kendiniz otabilirsiniz. Bu evde oturma hakkının diğer ortaklara da ait oldugunu unutmayın. 

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nazli 6 yıl önce

Esim babasinin ustune olan binayi kardesleriyle pay etti sisseye bolmusler esimin elinde bir tapu kagidi olmasi gerekirmi

banner182

banner181