İpotek fek yazısı kaç günde gelir?
İpotek fek yazısı kaç günde gelir sorusunun detaylarını sizler için araştırdık. İpotek fek yazısı, konut kredisi kullanan kişilerin evine konulan ipoteğin taksitleri bittikten sonra kaldırılması adına verilen dilekçeye denilmektedir.

İpotek fek yazısı kaç günde gelir sorusunun cevabı şu şekilde; İpotek fek yazısı bankaya müracaat edildikten sonra birkaç günde çıkar. Bankadan alınan ipotek fekki yazısı ile Tapu'ya başvuru yapıldığı taktirde ipotek aynı günde kalkar.

İpotek fekki gerekli belgeler şu şekilde; 
- Taşınmaza ait tapu senedi ya da ada ve parsel numaralarını içeren resmi evrak (Belgeler temin edilemiyorsa malikin sözlü beyanı geçerlidir.)
- Alacaklı ya da yetkili kıldığı temsilcinin ve borçlunun fotoğraflı nüfus cüzdanı,
- Gerçek kişiler için TC kimlik numaraları, tüzel kişiler içinde vergi numaraları,
- Son 6 aya ait alacaklı ya da yetkili temsilcisi için iki, borçlu için bir adet vesikalık fotoğraf,
- İşlemler temsilci tarafından yapılacaksa temsil yetkisini gösterir belge

İpotek fek yazısı tapuya nasıl gönderilir?
Tapu Sicil Müdürlüğü'ne verilmesi gereken ipotek kaldırma yazısı kimi bankalar elden konut kredisi kullanıcısına verirken kimi bankalar doğrudan müdürlüğe gönderir. İpotek fek yazısı ile borcun bittiği bildirilerek ipoteğin kaldırılması talep edilir.

İpotek fek yazısının alınabilmesi için önce bankaya dilekçe verilmesi gerekmektedir. Konutun üzerinde bulunan tapudaki kayıtların kaldırılması anlamına gelen ipoteğin fek edilmesi için alınan yazı noterde onaylatılmalıdır. Onaylatılan ipotek fek yazısının noter onay tarihinden itibaren bir yıl içerisinde Tapu Sicil Müdürlüğü’ne gidilerek sicil kaydına işletilmesi gerekmektedir.

İpotek fek yazısı kaç günde gelir sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
FAHRETTIN AKAR 5 yıl önce

Bir ipotekli evi kredi kullanarak alicam evi aldigim ipotek 10 gun icerisinde ancak iade edilebilir denildi kredi kullandigim banka memuru mutlaka her gün ilgili bankadan kaldirdigim ipoteyi almam gerektiğini anlattı eyer bu sireyi takip etmezsem benim almis oldugum evin uzerinden 3.inci bir kirefi kulanlip odemeleri de yapilmayacagi icin ipoteyini kredi kulanip kalrdigim eve icraya maruz kalabilir diyor ben bir banka kıredi kulandirtip ipoteği kaldırarak ev alan müşterisinin hakkını kotu niyetli kisilere karsi neden böyle bir riske atabilir güvence altına almaz git ongun boyunca ilgili bankadan geldimi gelmedimi diye takip et diye zor durumda bırakır krediyi verirken binlerce lira masraf keserek kar etmekten başka amac lari olmasi gerekmezmi takip etme görevini neden kredi çeken müşterisine kendisi takip ettirdir a. bankasında git takibini yap ipoteyini al demesi saçmalık deyilmi.

Avatar
Hatice cabaa 3 yıl önce

Finansbank şubesinden çekmiş olduğumuz kredi borcunu erken ödemelerle bitirdik evin uzeeindeki borcun kalktığını ve tel bir feyk mesajı geleceğini söyleyen banka gelen o mesajla kamu bankasına ödeme yapılacağını söyledi aradan haftalar geçmesine rağmen o mesaj gelmiyor kaldiki şahsi bankaya ulaşmak bile ne kelimeli zor insanlar borcunu kapatsa dert kapatmasa dert buna devlet bir el atsın lütfen bankaların bu vurdumduymazligina birisi dur desin artık onların yüzüne evimin ipoteyin kaldıramıyorum

banner182

banner181