İskan belgesi nasıl alınır?
İlgili yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten iskan belgesi nasıl alınır sorusunu sizler için araştırdık. Yapı kullanma izin belgesi de denilen iskan belgesi inşaatı projesine uygun olarak tamamlanmış yapılara verilir. Belediye tarafından verilen iskan belgesi ile birlikte inşaatı tamamlanmış olan gayrimenkulde oturma izni alınmış olur. Peki inşaatı bitmiş olan yapının iskan belgesi nasıl alınır?

İskan belgesi nasıl alınır?
Mülk sahipleri, binanın ruhsat bilgileri, tapu kaydı, bağımsız bölümlerin cinsleri gibi bilgilerin bulunduğu iskan belgesi taşınmazın başlı olduğu belediyelerden alınır. İlgili belediyelerin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimi tarafından düzenlenen iskan belgesi yapı ruhsata uygun yapılmadıysa verilmiyor. İşte iskan belgesi alma şartları nelerdir sorusunun cevabı...

İskan belgesi alma şartları nelerdir?
İskan belgesi alma şartları
ndan ilki ve en önemlisi yapının ruhsatına uygun olarak bitirilmiş olmasıdır. Yapı ruhsatı alındıktan sonra en geç 2 sene içerisinde başlayan ve 5 sene içerisinde tamamlanan binalar iskan belgesi alma şartlarını yerine getirmiş olur. Tüm iskan belgesi alma şartları yerine getirildikten sonra gerekli evraklarla taşınmazın bağlı olduğu belediyeye başvuruda bulunulur. Peki iskan belgesi için gerekli evraklar nelerdir? İşte iskan belgesi için gerekli evrakların listesi...

İskan belgesi nasıl alınır? Gerekli evraklar nelerdir?
- İskan belgesi istediğinize daire dilekçe
- Vergi dairesinden alınan ilişiği kesme belgesi
- Tapunun kayıt bilgileri
- Dış kanal vizesi (İZSU)
- Telekom vizesi
- Yapı denetim kuruluşunun raporu
- Proje Müellifleri Raporu,  
- Cephe fotoğrafları – 13 18 cm, 
-  Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi yoktur yazısı
- SSK'dan alınan Borcu Yoktur Belgesi,  
- Sığınağı olan binalar için sığınak raporu
- Yangın Tesisat Raporu (Dosyada İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan onaylı yangın söndürme, algılama ve tahliye projeleri varsa)  

Ayrıca iskan belgesi almak için asansörlü binaların asansör firmasından TSE Belgeleri, Garanti Belgesi, Mühendislerin SMM Belgeleri, Muayene Raporu – 4 adet, Muayene fişi ve Uygulama projelerini alması gerekiyor.

İskan belgesi nasıl alınır sorusunun cevabını sizler için derledik. İskan nedir sorusunun detaylı cevabı için haberimize göz atabilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlsakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181