Kat irtifakı için gerekli belgeler!
Kat irtifakı için gerekli belgeler listesini sizler için derledik. Kat irtifakı inşaatı yapılacak veya yapılmakta olan arsa üzerinde almayı düşündüğünüz dairenin hissesine düşen arsa tapusuna denir.

Kat irtifakı, inşaatı henüz başlamamış ya da inşaat halindeki ev için, müteahhit ile evi satın alan arasında yapılan karşılıklı bir anlaşmaya verilen addır. Tarafların karşılıklı yükümlülük içinde olduğu kat irtifakı belgesi tapu dairesinden alınır. Kat irtifakında müteahhit binanın özellikleri hakkında garanti verirken, alıcı da ödemelere mutabık kalacağına dair söz vermiş olur. Alınan kat irtifakında belediye tarafından bina henüz inşa edilmemiş olmasına rağmen, yapılacak tüm dairelerin adres ve kapı numaraları belirlenir.

İşte Kat irtifakı için gerekli belgeler listesi;
- Kimlik Belgesi 
- İşlemde temsil var ise temsile ilişkin belge Vekaletname, yetki belgesi 
- Proje müellifi mimar tarafından yapılan ve ana gayrimenkulün maliki veya bütün paydaşları tarafından imzalanan, yetkili kamu kurum ve kuruluşlarınca onaylanan mimari proje
- Yönetim Planı 
- Ana gayrimenkulün yönetimini düzenleyen yönetim planının her sayfasının bütün maliklerce imzalanmış olması gerekir. 
- Yapı ruhsatı

Kat irtifakı için gerekli belgeler listesi ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181