Kira gelir vergisi 2. taksit ödeme tarihi 2019!
Taşınmaz sahipleri tarafından  ödenmesi gereken kira gelir vergisi 2. taksit ödeme tarihi 2019 ile ilgili detayları sizler için araştırdık.

Kira gelir vergisinin ödenebilmesi için öncelikle gelir için beyanname veriliyor. 2018 yılında elde edilen gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için 1-25 Mart 2019 tarihleri arasında beyannamesinin vermesi gerekiyor. 

Kira gelir vergisi 2. taksit ne zaman ödenir ?
Taşınmaz sahipleri kendisine ait konut veya işyerinden gelir ettiği zaman bu gelir istisna oranını geçiyor ise kira gelir vergisi ödemekle yükümlü oluyor. 2 taksit şeklinde ödenen kira gelir vegisi 2019 kapsamında 1. taksitler 1 Mart 2019'da başladı ve 1 Nisan 2019 tarihinde sona buldu. Kira gelir vergisi 2. taksit ödeme tarihi 2019 kapsamında ise 1 Temmuz'da başlayıp 31 Temmuz'da sona erecek.

Taşınmazı kirada olan konut veya işyeri sahipleri kira gelirleri için kira gelir vergisi, satış gelirleri için ise değer artış kazancı vergisi ödemesi yapmakla yükümlüdür. Fakat kira geliri istisna oranından geliri düşük olan kişiler vergi ödemesinden muaf oluyor. Kira gelir vergisi istisnası 2019 detayları için tıklayınız.

Kira gelir vergisi ödeme yerleri;
- Bakanlığın İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından,
- Anlaşmalı bankaların kredi kartları veya banka hesaplarından
- Anlaşmalı bankaların şubelerinden
- Anlaşmalı bankaların İnternet Bankacılığı, Telefon Bankacılığı, Mobil Bankacılık uygulamalarından
- PTT'lerden
- Yabancı ülkede faaliyet gösteren bankaların kredi kartları, banka kartları ve diğer ödeme yöntemlerinden
- Tüm vergi dairelerinden ödemeler yapılıyor.

Kira gelir vergisi 2. taksit ödeme tarihi 2019 detaylarını sizler için derledik. Kira gelir vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2019 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Kira gelir vergisi hesaplama 2019 için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181