Kira kontratı biten kiracı evde oturmaya ne kadar devam edebilir?
Kiranın bedeli, uyulması gereken kurallar, kira artış oranı, kiranın ödenecek tarihi gibi yükümlülükleri barındıran ve mülk sahibi ile kiracı arasında imzalanan bu belgeye kira kontratı denir. Kira kontratı mülk sahibi ile kiracı arasında hukuki bağı oluşturur. Her iki tarafta kira kontratında yer alan maddeleri yerine getirdiği durumlarda sözleşmenin tarihi dolana kadar kiracı ev veya iş yerinde oturabilir. Aksi bir durum olduğunda ise kira kontratı feshedilir.

Hem mülk sahibi hem de kiracı bütün yükümlülüklerini yerine getirdi ama kira kontratının süresi doldu ise iki taraf karşılıklı bir anlaşma yaparak ya kira kontratını yeniler ya da gayrimenkul boşaltılır. Kira kontratının süresi dolduktan sonra kontratta yenileme yapılmaz ise yenileme yapılana kadar eski kontrattaki yükümlülükler uygulanmaya devam eder. Yani kira kontratı biten kiracı evde oturmaya ne kadar devam edebilir sorusunun cevabı şu şekilde...

Kiracı eğer kira kontratında yer alan bütün yükümlülüklerine yerine getirdi ise kira sözleşmesinin tarihi bitene kadar oturmaya devam eder. Kira kontratının süresi dolduktan sonra mülk sahibi tarafından çıkması istenmezse ve şartlarda anlaşılırsa taşınmazda ikamet etmeye devam eder. Kontratın süresi dolduktan sonra yenilenmezse eğer eski kontratta yer alan şartlara uyarak evde oturmaya devam eder.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181