Kiracının erken tahliyesi!
Kiracının erken tahliyesi ile ilgili detayları sizler için derledik. Kiracıyı erken tahliye edebilmek için bazı sebeplerin oluşması gerekmektedir.

Türk Borçlar Kanunu genellikle kiracıları korusada ev sahiplerine de kiracıları evden çıkarabilmeleri için bazı haklar tanıyor. Fakat ev sahibi kiracıya 15 gün önce tahliye edeceğini bildirmediyse veya tahliye sebeplerinden biri doğmamışsa evden çıkarma söz konusu değildir.

İşte kiracının erken tahliyesi için oluşması gereken sebepler;
- Kiracı kirasını ödememişse ve bu sebepten dolayı ev sahibi icra takibi başlatmışsa kiraya tanınan 30 gün içerisinde kira tutarını ödenmesi gerekir. Eğer kiracı borcuna hala ödemiyorsa tahliye işlemi gerçekleştirilir.
- Mülk sahibinin eşinin, çocuğunun, torununun veyahut bakmakla yükümlü olduğu kişinin konuta ihtiyacı varsa tahliye davası açılarak ev boşaltılabilir.
- Mülk sahibinin evi satması gerekiyorsa evin içinde oturan kiracıyla birlikte satması gerekir. Fakat yeni mülk sahibi evde kendisi, eşi, çocuğu, torunu veya bakmakla yükümlü olduğu kişi oturacaksa  kiracıya yazılı bildirim yapması gerekmektedir. Bildirim yollandıktan 6 ay sonra veya sözleşmenin bitiminden 1 ay sonra yeni mülk sahibinin tahliye davası açma hakkı vardır.
- TBK'na göre taşınmazın tamiri veya yıkımı gerekiyorsa tahliye davası açılabilir. Kolay yapılabilen tamir veya değişikliklerde bu dava açılamaz.
- Türk Borçlar Kanunu'na göre kirasını ödemeyen kiracıya yapılan iki ihtar sonunda ev sahibinin kira sözleşmesini sona erdirme hakkı vardır.

Kiracının erken tahliyesi ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181