Konut fiyatları en çok artan iller?
REIDIN tarafından hazırlanan her ay yayaınlanan rapor kapsamında konut fiyatları en çok artan iller listesini sizler için araştırdık. 

Türkiye İş Bankası'nın desteğiyle REIDIN tarafından hazırlanan Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre Ağustos 2018 tarihinde konut fiyatları bir önceki aya göre %0.17 oranında, Ağustos 2017 tarihine göre ise %9.00 oranında arttı.

Türkiye genelinde 81 ili kapsayan araştırmanın sonuçlarına göre Ağustos 2018 konut fiyatları en çok Hakkari'de artış gösterdi. Hakkari'de metrekare başına konut satış fiyatları Ağustos ayında %1.85 artış gösterdi. Açıklanan bu artış doğrultusunda Hakkari, Ağustos 2018 konut fiyatları en çok yükselen il oldu.

İşte konut fiyatları en çok artan iller listesi;
- Ocak ayında Artvin’de metrekare başına konut satış fiyatları %2.11 oranında arttı ve Artvin satış fiyatlarının en çok yükseldiği şehir oldu.
- Şubat ayında Yozgat’ta metrekare başına konut satış fiyatları %2.00 oranında arttı ve Yozgat satış fiyatlarının en çok yükseldiği şehir oldu.
- Mart ayında Ağrı’da metrekare başına konut satış fiyatları %2.11 oranında arttı ve Ağrı satış fiyatlarının en çok yükseldiği şehir oldu.
- Nisan ayında Ağrı’da metrekare başına konut satış fiyatları %2.01 oranında arttı ve Ağrı satış fiyatlarının en çok yükseldiği şehir oldu.
- Mayıs ayında Batman'da metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 2,08 oranında arttı ve Batman, satış fiyatlarının en çok yükseldiği şehir oldu.
- Haziran ayında Van’da metrekare başına konut satış fiyatları %2.10 oranında arttı ve Van satış fiyatlarının en çok yükseldiği şehir oldu.
- Temmuz ayında Artvin’de metrekare başına konut satış fiyatları %2.00 oranında arttı ve Artvin satış fiyatlarının en çok yükseldiği şehir oldu.

Konut fiyatları en çok artan iller listesini sizler için derledik. İllere göre konut fiyat artışları ile ilgili gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181