Konut hesabı açma!
Konut hesabı açma ile ilgili detayları sizler için araştırdık. Devlet desteğinden faydalanabilmek için mevduat veya katılım bankalarında TL cinsinden mevduat hesabı veya katılım fonu hesabı açtırmak gerekiyor.

Devletin yaptığı katkıdan yararlanabilmek için konut hesabı açtırıldıktan sonra en az 3 yıl hesaba düzenli ödeme yapılması gerekiyor. Ödemelerin düzenli yapılması gibi şartların arandığı konut hesabına devlet tarafından katkı yapılıyor.

Sistemde belirli bir süre kalınması gereken konut hesabına göre hesaptaki birikim arttıkça devlet desteği de artıyor. Hesabı açtırdıktan sonra 3 yıl ödeme yapma gibi şartların bulunduğu konut hesabına devlet katkısından yararlanabilmek için kişinin üzerine kayıtlı taşınmazının bulunmaması gerekiyor. 

Konut hesabı açma detayları şu şekilde; Konut hesabı açtırmak için belirlenen şartlar yerine getirdiğiniz taktirde  banka şubesine gidip başvuru yapmanız yeterli olacaktır. Akbank Konut hesabında en az 36 ay birikim yapanyaları yüzde 20 devlet katkısı sağlanıyor. 

Akbank konut Hesabı Şartları;
- Hesap sahibi T.C Vatandaşı olmalıdır.
- 18 yaşından küçükler adına veli veya vasi tarafından Konut Hesabı açılabilir.
- Akbank Konut Hesabı Türk Lirası olarak açılabilmektedir. Hesap açılışları bankanın belirleyeceği alt limit miktarları dahilinde yapılır.
- Katılımcı, bir defaya mahsus olmak üzere, hesap açılışında Yönetmelikte belirlenmiş azami ödeme tutarlarını (üst sınırı)aşan nitelikte bir tutarı hesaba yatırabilir. Bu tutar işbu sözleşme tarihi itibarıyla en fazla 37.645,87 TL’dir.
- Konut Hesabı’na aylık düzenli aktarım tutarının alt sınırı 313,72 TL, üst sınırı 3.137,15 TL; 3 aylık düzenli aktarım tutarının alt sınırı 914,16 TL, üst sınırı ise 9.411,45 TL’dir. Düzenli aktarım tutarları bu limitler dâhilinde müşteri tarafından serbestçe belirlenebilir.
- Düzenli ödeme talimatı, vadesiz mevduat hesaptan ya da kredi kartından verebilmektedir.
- Düzenli ödemeler bir aylık veya üç aylık olacak şekilde belirlenebilmektedir. Konut Hesabına, katılımcı ilgili aylık veya üç aylık dönemde üst sınırı geçmemek kaydı ile birden fazla ödeme yapabilecektir.
- Düzenli ödeme asgari ve azami tutarları her yılın ilk işgünü bir önceki yıla ilişkin olarak 04.01.1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunu uyarınca tespit ve ilan edilen yeniden değerleme oranında artırılır.
- Konut Hesabı günlük vadeli hesap şeklinde işleyecek olup, hesaba açılış tarihinde belirlenen ve talimatta yer alan günlük faiz oranı işletilecektir.
- Konut Hesabı değişken faizli bir üründür. Hesabın faiz oranı her 12 ayda bir banka tarafından re’sen güncellenir. İlk yıl için geçerli olan faiz oranı hesabın açılışında belirlenmiş olup takip eden yıllara ilişkin faiz oranları banka tarafından Konut Hesabı için ilan edilen güncel faiz oranı ile yenilenir.
- Her 12 aylık dönemler içerisinde Konut Hesabından en fazla 2 (iki) defa çekim hakkı tanınır. Çekim hakkının kullanılması halinde Konut hesabında kalan bakiyenin, Konut hesabının açılış tarihinden itibaren hesaba yatırılması gereken asgari tutarlar toplamından az olmaması gerekir. Çekilecek tutarın, asgari tutar toplamından fazla olması durumunda hesap Konut hesabı statüsünden çıkartılır, bakiye vadesiz hesaba aktarılır.

Akbank Devlet Katkılı Konut Hesabı’ndan Yararlanma Koşulları;
- Türk vatandaşı olması,
- Çekim hakkı ve düzenli ödemelere ilişkin şartlardan herhangi birini ihlal etmemesi,
- 7 Nisan 2015 tarihi itibarıyla tamamı kendi adına kayıtlı konut sahibi olmaması,
- Konut edinim tarihine kadar asgari 3 yıl boyunca konut hesabına düzenli ödeme yapmış olması,
- Devlet katkısı almak için başvurduğu konut dışında 7 Nisan 2015 tarihinden itibaren tamamı kendi adına kayıtlı kat mülkiyetli, kat irtifaklı veya müstakil tapulu konut nitelikli başka bir taşınmaz mal edinmemiş olması,
- Konut edinim tarihini müteakip 6 ay içerisinde gerekli belgeler ile Bankamıza başvurması
- Devlet katkısı, Yönetmelikte yer alan aşağıdaki kriterlere göre hesaplanır.
- 36 aydan az süre ile birikim yapılması halinde devlet katkısı ödenmez.
- 36-47 ay için hesaptaki birikim tutarı yüzde 15 ile çarpılır, ödenecek tutar 16.313,21 TL’yi geçemez.
- 48-59 ay için hesaptaki birikim tutarı yüzde 18 ile çarpılır, ödenecek tutar 17.568,08 TL’yi geçemez.
- 60 ay ve üzeri için hesaptaki birikim tutarı yüzde 20 ile çarpılır, ödenecek tutar 18.822,94 TL’yi geçemez.

Konut hesabı açma detaylarını sizler için araştırdık. Konut hesabı nasıl açılır ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181