Ocak 2019 kira artış oranı yarın belli olacak!
TÜİK tarafından yayınlanan Ocak 2019 kira artış oranı yarın belli olacak.

Her ay düzenli olarak Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından resmi sitesinde açıklanan kira artış oranı Ocak 2019 yarın belli olacak. Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren Ocak 2019 kira artış oranı açıklandığı zaman 'emlaksayfasi.com.tr' adresinde yer alacak.

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE)'nin 12 aylık ortalamalarına bakılarak bulunan kira artış oranları, YEP'te yer alan madde ile artık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) sonuçlarına bakılarak hesaplanacak. Taşınmaz sahiplerini ve kiracılarını ilgilendiren bu karar doğrultusunda kira zam oranı Ocak 2019 tarihinden itibaren TÜFE oranlarına göre yapılacak artışlar ile kiracıların yüzde 10 daha az kira ödemeleri sağlanacak. 

2019-2021 yıllarını kapsayan Yeni Ekonomi Programı kapsamında açıklanan karar ile Ocak 2019 kira zammı üretici fiyatları (ÜFE) üzerinden değil tüketici fiyatları (TÜFE) üzerinden hesaplanacak. Meclise sunulan bu yasa teklifi onaylandığı taktirde kira zammı 2019 yılında TÜFE oranlarına göre belirlenecek.

Ocak 2019 kira artış oranı detaylarını sizler için derledik. 2019 ocak ayı kira artış oranı ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Ocak 2019 konut kira artışı için tıklayınız.
Ocak 2019 dükkan kira artış oranı için tıklayınız
Kira artış oranı Şubat 2019 ne zaman belli olacak sorusunun yanıtı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181