Toplam inşaat alanı nedir?
Toplam inşaat alanı nedir sorusuna kısaca cevap ermek gerekirse;  imar planında belirtilen yapılaşma koşullarına göre bir parselde yapılacak inşaatın toplam alanı diyebiliriz.

Toplam inşaat alanı nedir?
Ortak kullanım alanları, ruhsata aykırı ve ya ruhsat alınmadan yapılan imalatlar ve değişiklerle elde edilen alanlar da dahil olmak üzere, yapının tüm alanları toplamına toplam inşaat alanı denir. İnşaatın bodrum ve çatı katları ile, iskanı mümkün olan bütün katların, ışıklar ve hava bacaları çıktıktan sonraki alanlarının toplamı toplam inşaat alanını verir. 

Toplam inşaat alanı, net inşaat alanı ve brüt inşaat alanı olarak ikiye ayrılır. Net inşaat alanı konut içerisinde yer alan süpürülebilir alanların toplamına denilirken, brüt inşaat alanı ise net inşaat alanına girmeyen alanların dahil edilmesiyle ortaya çıkan inşaat alanına deniliyor.

Toplam inşaat alanı nedir sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181