Yabancıya konut satışında yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı!
Resmi Gazete'nin 6 Aralık 2018 sayısında yabancıya konut satışında yeni karar yayımlandı.

6 Aralık 2018 tarihinde yayımlanan "Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Daire Yönetmelik"in yürürlüğe konulmasına, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 46. maddesi gereğinde karar verildi.

Yayımı tarihi itibariyle yüyürlüğe giren ve yönetmelik hükümlerinin Cumhurbaşkanı tarafından yürütüldüğü yabancıya konut satışı vatandaşlık hakkı için 250 bin Amerikan Doları veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk Lirası tutarı peşin olarak yatırıldığı taktirde vatandaşlık için yeterli olacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan yabancıya konut satışı maddesi şu şekilde değiştirildi; 
"Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 20'nci maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinde yer alan "satın aldığı" ibaresinden sonra gelmek üzere "veya kat mülkiyeti ya da kat irtifakı kurulmuş, en az 250 bin Amerikan Doları veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk Lirası tutarı peşin olarak yatırılan taşınmazın satışının vaat edildiğine dair noterden düzenlenen sözleşmenin 3 yıl süreyle devri ve terkini yapılmayacağı taahhüdüyle tapu siciline şerh edildiği"

Türkiye'de ev alan yabancılara vatandaşlık resmi gazete ilanı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181