Yapı kullanma izin belgesi alma süresi!
Tamamlanan yapılar için alınan yapı kullanma izin belgesi alma süresi detaylarını sizler için araştırdık.

Tamamlanan yapıların tüm bağımsız bölümleri için ve bu bağımsız bölümlerin amacına uygun olup olmadığını göstermek için verilen rapora yapı kullanma izin belgesi denilmektedir. 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 30.maddesine göre verilen yapı kullanma izin belgesi olmayan daire veyahut diğer bağımsız bölümlerin kullanımına ve oturumuna izin verilmemektedir. Bu sebepten dolayı tamamlanan yapılar için yapı kullanma izin belgesi alınması gerekir. Peki yapı kullanım belgesi alma süresi nedir?

İşte yapı kullanma izin belgesi alma süresi detayları;
Yapı kullanma izin belgesi ruhsat alındıktan sonra 2 yıl içinde başlamış ve 5 yıl içinde bitirilmiş yapılar için verilir. Yapı kullanma izin belgesi inşaat ruhsatı alındaktan sonraki 5 yıl içinde yapı tamamlandığı taktirde proje onayını veren belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimine, yapının bitmiş olduğu dilekçe yoluyla bildirilir. Başvuru yapıldığı taktirde yapı projeye bire bir uygun bir şekilde inşa edildiyse izin belgesi verilir.

Yapı kullanma izin belgesinin alınabilmesi için mülk sahipleri ya da vekalet verdikleri kişilerin belediye veya valiliğe başvurmalarmalıdır. Yapı kullanma izin belgesinin verilebilmesi için yapının, aplikasyonu, su basmanı, temeli, ısı yalıtımı ve kaba inşaatının yapılmış ve tamamlanmış olması gerekmektedir. Yapı bu kıstaslara uygun olduğu tespit edildikten sonra Yapı Denetim kuruluşunun uygunluk raporları alınır ve Yapı Kullanma İzni düzenlenmektedir. Fakat yapı bu ölçütlere uygun değilse 30 gün süre verilir ve bu süre kapsamında eksikliklerin tamamlanması gerekir. 

Yapı kullanma izin belgesi alma süresi detaylarını sizler için derledik. Yapı kullanım izin belgesi alma süresi ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sizler için araştırdık.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181