Yeniden kiralama yasağı nedir?
Yeniden kiralama yasağı nedir sorusuna kısaca cevap verecek olursak; Mül sahibinin yakını oturacağı gerekçesiyle kiracıyı evden çıkardıktan sonra 3 yıl boyunca başka bir kimseye kiralayamaması diyebiliriz.

Yeniden kiralama yasağı nedir?
Yeniden kiralama yasağı, Türk Borçlar Kanunu'na göre ev sahibinin eşinin, çocuğunun, torununun veyahut bakmakla yükümlü olduğu kişinin eve ihtiyacı olması durumunda kiracının evi boşaltmasını sağladıktan sonra 3 yıl süre ile başka kimseye kiraya verememesine denir.

Yasal düzenlemeler ile ev sahibi kiracı evi boşalttıktan sonra 3 yıl içinde başka birine kiraya verdiyse eski kiracının son kira döneminde ödemiş olduğu 1 yıllık kira bedelinden az olmamak üzere tazminat ödemesi gerektiği açıkça belirtilmiştir. Bu düzenlemeden önce olan cezai yaptırım düzenlemeleri kaldırılmış ve sadece kiracıya tazminat talep hakkı tanınmıştır. Bazı durumda ev sahibinin evi kiraya vermesi için haklı sebepleri vardır. Bu haklı sebepler gerçekleşen olaya göre hakim tarfından takdir edilmektedir.

Yeniden kiralama yasağı nedir sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181