Altan Elmas; 'İstanbul'a yapılan hiçbir yatırım boşa gitmez'!
Gayrimenkul sektöründe yaşanan kısmi durgunluk yatırımcıları farklı enstrümanlara yöneltirken, Konutder Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas'tan, "Sizlere 'konut almayın' diyenlere inanmayın. Çünkü fiyatlar burada kalmayacak, sonra pişman olursunuz" uyarısında bulundu. Elmas, "Konut sektörü cazibesini kaybetmez. Konut alanlar hep kazandı. İstanbul'a yapılan hiçbir yatırım boşa gitmez" dedi.

NİYETİNİZİ ERTELEMEYİN
2017'de 1 milyon 405 bin konutun satıldığına dikkat çeken Elmas 'fiyatlarda balon var' söyleminin yıllardır devam ettiğini ancak bu söylemlerden etkilenerek alım yapmayanların kaybettiğini dile getirdi. İşte Altan Elmas'ın konut satın alma niyetinde olanlara tavsiye ve uyarıları:

Her yıl ocak, şubat aylarında mevsim etkisiyle satışlarda düşüş yaşanır. Mevsim etkisi tüm sektörler için geçerlidir. Bu yıl farklı olarak bu sürece kısmen kasım ve aralık ayları da eklendi. Bunun temel sebebi faizler gibi görünüyor. Kasım, aralıkta düşüş yaşanırken Ocak 2018'de bir önceki yılın ocak ayma göre İstanbul yüzde 3,5, Türkiye yüzde 1,7 artış yaşadı.

"YATIRIM BOŞA GİTMEZ"
Özellikle İstanbul, marka değeri giderek yükselen bir marka kent. İstanbul'a yapılan hiçbir yatırım boşa gitmez. Dünyanın her yerinden insanlar İstanbul'dan konut satın alıyor. Genç nüfus, evlilikler, boşanmalar, artan nüfus, artan gelir ve kentsel dönüşümden kaynaklı yenilenme ihtiyacını göz önünde bulundurduğumuzda sektörün 20 yıl daha bu şekilde gideceğini söyleyebiliriz.

Arz ve talep dengesi sektörün kısa vadeli cazibesini elbette dönemsel olarak etkileyecektir. Sektör cazibesini kaybetmiyor ama dinamikleri değişiyor. Nüfus artışları ve köyden kentlere göç başka bir evreye geçti. Artık bölgesel merkezler oluşuyor. Göç, İstanbul'dan çok bu merkezlere oluyor. Ankara ve İzmir hâlâ göç alıyor ancak asıl göçü Antalya, Bursa Urfa, Samsun, Gaziantep gibi illerimiz alıyor. Bu illere küçük illerden de göç devam ediyor. Nüfusu 1 milyonu geçen illerimiz çevre illerden de göç alıyor. Konut piyasası bu illerimizde çok canlı.

CAZİP BİR DÖNEMDEYİZ
Cebinde parası olan için cazip fırsatlar sunulan bir dönem içerisindeyiz. Çünkü maliyetlerde yüzde 22'lik bir artış olmasına rağmen bu maliyetler hâlâ fiyatlara yansıtılamadı. Ayrıca firmalar sıfır faizli çok cazip ödeme imkanları sunuyor.

Kredi faizlerinin düşmesini beklemenin 5 ya da 10 yıllık bir kredide çok anlamlı olmadığını vurgulanmalıyız. Borç yapılandırmalarına gitmek mümkün. Tüketici bu hakkını çok fazla bilmiyor. Ayrıca şirketlerin bünyesinde yaptığı ödeme seçenekleri de cezbedici olabiliyor.

Yeni Akit Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181