Bodrum yabancıların da gözdesi oldu!
Markalı konut üreticileri ve lüks otel zincirlerinin art arda projelere başladığı Bodrum yabancıların da gözdesi oldu. Bodrum'un son dönemdeki yatırımlarla artık dünyaca ünlü bir destinasyon haline geldiğini ifade eden Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, halihazırda Bodrum'da 7 milyar dolarlık yatırımın olduğuna dikkat çekti. 

DÜNYA LİGİNE ÇIKTI
Bölgede gerçekleşen yatırımlarla Bodrum'un dünya ligine yükseldiğini söyleyen Çağlar, yabancı ilgisinin son dönemde ciddi ivme kazandığına dikkat çekti. Avrupa, Ortadoğu ve Körfez Bölgesi başta olmak üzere Bodrum'a yabancıların yoğun bir ilgisi olduğunun altını çizen Dağlarca Çağlar, "Muğla, özellikle mütekabiliyet yasası sonrası tamamen yabancı odağında. Şu ana kadar Muğla'da tapu alan yabancı sayısı 19 bini geçti. 2017'de Muğla'da yabancıya 634 konut satılmıştı. Aylık bazda rakamlar 50'den 100 seviyesine yükseldi. Aralık 2018'de ise yüzde 111 artış yaşandı. Özellikle Cennet Koyu bu anlamda yabancıların en yoğun ilgi gösterdiği bölgelerin başında geliyor. Geçtiğimiz yıllarda tüm projeler içinde toplanan taleplerde yerlilerin oranı yüzde 70-80'lerde iken bu oran şimdi yabancıların lehine tersine dönmüş durumda" diye konuştu. Bölgede gayrimenkul fiyatlarının da artış gösterdiğini belirten Çağlar, "Ocak 2013'te ortalama bir gayrimenkul projesinin metrekare fiyatının 2.660 TL olduğu Bodrum'da bu rakam şu an 5 bin TL'nin üzerine çıkmış durumda. Rakamlar lüks projelerde ise 10 bin euro'lara kadar çıkıyor" diye konuştu.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181