Bursa'da 0,50 emsal artışı iptal mi edildi ? İşte son durum
Bursa kentsel dönüşüm projeleri için önemli bir kriter oluşturan 0,50 emsal artışı iptali ve buna bağlı olarak yapılan anlaşmaların akıbeti vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Emsal artışının iptali yönünde oluşan bilgi kirliliğinin yanı sıra devam eden kentsel dönüşüm projelerinin son durumu da binlerce kişiyi doğrudan ilgilendiriyor.

Peki emsal artışı iptal edildi mi? Gelinen son durumda Bursa kentsel dönüşüm emsal artışı uygulaması ne olacak ? İşte Bursa kentsel dönüşüm son durum

Recep Altepe'nin başkanlığı döneminde uygulamaya konulan 0,50 emsal artışı ile beraber Bursa'da 300'e yakın dosya kentsel dönüşüm kapsamında proje Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmıştı. 0,50'ye kadar emsal artışı almaya hak kazanan projeler bu kapsamda kentsel dönüşüm sürecine dahil edilerek Bursa kentsel dönüşüm projeleri için yeni bir dönem başlatmıştı.

Ancak akademik odalar tarafından yapılan mahkeme başvuruları ve itirazlar nedeniyle bazı projelere durdurma kararı verilmiş ve sürece yeni bir boyut kazandırılmıştı. Ortaya çıkan son tabloya göre inşaat firmaları ve hak sahipleri de ilgili akademik odalara itiraz etmiş ve yasal olarak girişimlere başlamıştı.

Geçtiğimiz günlerde emsal artışı iptali ile ilgili ilk açıklamasını yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentsel dönüşüm projelerinde tepki çeken ve mahkemelik olan 0,50 emsal uygulamasıyla ilgili yeni bir anlayışın ortaya konulmasının gerektiğini söyledi.

Emsal artışı iptali ya da emsal artışı revizyonu ile ilgili yeni bir çalışma yapılacağının sinyalini veren Başkan Aktaş, kentsel dönüşüm uygulamaları anlamında da Bursa'da yeni bir dönemin başlayacağını işaret etmiş oldu.

Özetle; şuanda devam etmekte olan ya da başvurusu onaylanmış kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili bir sıkıntı doğuracak durum bulunmuyor. Fakat Başkan değişikliği ile başlayan yeni dönemde emsal artışı ve kentsel dönüşüm uygulamaları anlamında sürecin farklı bir boyuta geçmesi kaçınılmaz duruyor.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181