Sanal ofislerde Çevre Temizlik Vergisi'ni kiracı öder!
Gelir İdaresi Başkanlığı, sanal ofis kullananlara “Çevre Temizlik Vergisi’ni kiracı öder” uyarısında bulundu. Gelir İdaresi Başkanlığı’na göre, sanal ofisi, birbiriyle bağı bulunmayan birkaç farklı kiracının kullanması durumunda da kiracının ödemesi yükümlülüğünde herhangi bir değişiklik olmuyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı, mükelleflerin sorduğu sorulara özelgeyle yanıt veriyor. Bu kapsamda verilen önergede, İzmir’de birbiriyle ilgisi olmaya, birden çok kişi tarafından sanal ofis olarak kullanılan işyerinde temizlik vergisinin kim tarafından ödeneceğinin sorusunun sorulduğu belirtildi. Binaları kullananların kiracılar olması halinde Çevre Temizlik Vergisi’nin kiracılar tarafından ödenmesinin gerektiği kaydedilen özelgede, sanal ofislere de değinildi. Sık seyahat eden, mobil çalışan, ofis kullanımına sürekli ihtiyaç duymayan, ofis maliyetleriyle uğraşmak istemeyen ancak prestijli bir işyerinde bulunmak isteyen gerçek veya tüzel kişilerce sanal ofislerin kiralandığı belirtilen özelgede şu görüşlere yer verildi: “İşyeri olarak kullanılan binadan tek vergi alınması gerektiğinden aralarında ortaklık bulunmayan birden fazla gerçek veya tüzel kişi tarafından kullanılan sanal ofislerde, kira sözleşmesinin tarafı olan kiracı/kiracıların çevre temizlik vergisinin mükellefi olması ve anılan verginin kiracı/kiracılar tarafından ödenmesi gerekmekte.”

Neşe Karanfil / Hürriyet 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181