781 bin liralık daire yüzde 20 indirimle 625 bin liraya satılacak!
Hükümetin KDV, tapu harcı ve konut kredi faiz indimi hamlelerine, konut üreticileri dev bir kampanyayla destek verdi. Konut Geliştiricileri ve Yatınmcılan Derneği (KONUTDER), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatınm Ortaklığı Derneği (GYODER) ve İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) öncülüğünde başlatılan kampanyayla, 41 markalı konut üreticisi yaklaşık 150 projede, peşin ve kredili satışlarda yüzde 20 indirim uygulayacak. 15 Mayıs -15 Haziran tarihleri arasında geçerli olacak kampanya kapsamında, kredili satışlarda peşinatlar da yüzde 5'e düşürüldü. Yüzde 15'lik peşinat oranının ise şirketler tarafından vadelendirileceği açıklandı.

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Elmas, bu kampanyayla konut üreticisi firmalann karlanndan feragat edeceğini belirterek "Yüzde 20 bizler için büyük bir rakam. Gövdemizi taşın altına koymuş oluyoruz" dedi. Kampanyanın temel amacının orta gelir gurundan genç kesimi konut sahibi yapmak olduğunu ifade eden Elmas, 1 aylık süre boyunca fiyat artışı yapmayacaklannı da vurguladı.

TOPLAM YÜZDE 27
İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmı Durbakayım, yüzde 20'lik indirim kampanyasının, kamu bankalannın konut kredi faizi indirimiyle birleştiğinde konut alıcısına 781 bin liralık bir evde 10 yıllık vadede 340 bin liraya avantaj sağlayacağını belirtti. 781 bin liralık bir daireyi, yüzde 20 indirimle peşin 625 bin liraya satacaklarını anlatan Durbakayım, şunlan söyledi:

"Eğer bu ev, kamu bankalarının uyguladığı 120 aya 0.98 faizli kredi ile alınırsa yüzde 5 peşinat 31 bin lira tutacak. 36 aya kadar yaydığımız diğer yüzde 15'lik kısmı 93 bin lira olacak. Bankadan alacağı 500 bin liralık kredi için tüketici, ayda 7 bin lira civannda bir para ödeyecek. Böylelikle evin maliyeti toplamda 977 bin liraya geliyor. Şayet yüzde 20 indirim olmasaydı ve faiz oranı yüzde 0.98 değil de yüzde 1.16 olsaydı bu daire, 1 milyon 317 bin lira gibi bir rakam oluyordu. İşin özü, bu alım-satımdaki vergi indirimlerini de koyarsak bu yüzde 27'lik bir indirim oluyor. Konut, yaklaşık 340 bin lira daha ucuza geliyor."

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin ise maliyet artışına rağmen uzun zamandır fiyatı artırmadıklannı belirterek içinden geçilen zor süreçte, gayrimenkul şirketlerinin de vatandaşa bankalar gibi maksimum katkı sağlamak istediğini söyledi.

KİMLER KATILIYOR
Ağaoğlu, Artaş, Arven, Çukurova, DAP Yapı, Demir İnşaat, DKY İnşaat, Ege Yapı, EYG Group, Fer Yapı, Garanti Koza, G Lira Nar Yapı, İş GYO, Kuzu Grup, Mesa, Nef, Sinpaş, Solid, Torunlar GYO, Akkuş Gayrimenkul, Akzirve Gayrimenkul, AND Gayrimenkul, Antyapı, Babacan Holding, Baysaş, Cathay Group, Çalık Gayrimenkul, Gedizler, Haldız İnşaat, Halk GYO, Hasanoğlu Müh. İnş, Kiler GYO, Kütahya Seramik, Nuhoğlu, Obaköy Gayrimenkul, Polatyol, Sur Yapı, Tahincioğlu Gayrimenkul, Teknik Yapı, Yiğit Group ve 24 Gayrimenkul

Yavuz Karaman / Fotomaç Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181