Cathay Group 2018'de 40 bin yabancıya konut ve işyeri sattı!
Cathay Group tarafından hayata geçirilen Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy, yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu. Son olarak 8 bin 500 kilometre öteye satış yaptıklarını belirten Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, "Satış yaptığımız ülke sayısı 35'e ulaştı. Projelerimize Japonya'dan yatırımcı gelmesi bizim için motivasyon kaynağı oluyor" dedi.

40 BİN YABANCIYA ÜNİTE SATTIK
2017 yılına göre 2018'de yüzde 78 oranında artan yabancı satışın sektörün dinamiklerini ayakta tutan bir katalizör vazifesi gördüğünü vurgulayan Tuğsuz, şöyle devam etti: "Yabancıya satışın sektör dinamikleri için çok önemli olduğuna inanıyoruz. Ülkemizde 2018'de toplam 40 bin civarında yabancıya konut ve işyeri satışı gerçekleştirildi. Ekonomimizin lokomotif sektörü olan gayrimenkul sektörü sadece iç piyasayı hareketlendirmekle kalmıyor aynı zamanda yabancı kaynak girişini de artırdığı için cari açığa ve ülkemizin tanıtımına da katkı sunuyor."

SEKTÖRDE BAHAR CANLILIĞI YAKIN
Tuğsuz, Emlak Katılım Bankası'nın sektörün kredilendirilmesi için önemli bir hamle olduğunu belirterek son zamanda konut kredi faizlerinde yaşanan yumuşamada ihtisas bankası kurulmasının da olumlu etkisi olacağını söyledi. Tuğsuz, "Konutta faizler dengeleniyor. Sektörde bahar canlılığı görebiliriz" ifadelerini kullandı.

GURBETÇİ İLGİSİ ARTAR
Emlak Katılım Bankası'nın yeniden açılmasıyla özellikle yurtdışında yaşayan vatandaşların Türkiye yatırımlarının artmasını beklediklerini belirten Tuğsuz, şöyle devam etti: "Emlak Katılım Bankası'nın yeniden canlandırılması sektörümüz için son derece sevindirici bir gelişme oldu. Bilindiği üzere 2001 krizi sonrası kapatılan Emlak Bankası, daha öncesinde Emlak ve Kredi Bankası olarak büyük ölçüde inşaat sektörüne kredi veriyordu. Konut sektörü için önemli bir misyonu vardı. Sektör temsilcileri olarak Emlak Bankası'nın yeniden kuruluşunun yapılarak eksik kalan bu misyonu üstlenmesinden çok memnunuz."

METREKARESİ 8.500 LİRA
Basın Ekspres Yolu üzerinde 42 bin metrekare arsa üzerinde hayata geçirdikleri Nivo İstanbul projesinin yüzde 70 İnşaat sürecinin tamamlandığını belirten Alper Tuğsuz, konutların yıl sonunda teslim edileceğini söyledi. Projede toplamda 1.195 konut ve 213 ticari ünite bulunduğunu söyleyen Tuğsuz, "Metrekare fiyatlarımız 2016'da ilk satışa çıktığımızda 5.500- 6 bin liraydı. Şu an 8.500 liraya yükseldi. Proje tamamlandığında yüzde 100 prim yapmasını bekliyoruz" diye konuştu. Konut fiyatlarının 670 bin ila 2 milyon 450 bin lira aralığında değiştiğini belirten Tuğsuz , 1+1 dairelerin 1.800 ila 2.200 lira, 2+1'lerin 2 bin ila 3.500 lira, 3+1'lerin ise 3 bin ila 4 bin lira arasında kiralanacağını söyledi.

Seba Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181