'Emlak Katılım Bankası'nın konut kredisi faizlerine olumlu etkisi olacak'!
Nivo markalı projeleriyle dikkat çeken Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, Emlak Katılım Bankası’nın sektörün kredilendirilmesi için önemli bir hamle olduğunu belirterek son zamanda konut kredi faizlerinde yaşanan yumuşamada ihtisas bankası kurulmasının da olumlu etkisi olacağını söyledi. Tuğsuz, “Konutta faizler dengeleniyor. Sektörde bahar canlılığı görebiliriz” dedi.

Gayrimenkul sektörünün yenilikçi markası Nivo ile birçok yabancı yatırımcıyı Türkiye’ye çekmeyi başardıklarını aktaran Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz Emlak Katılım Bankası’nın yeniden açılmasıyla özellikle yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın Türkiye yatırımlarının artmasını beklediklerini belirtti. Tuğsuz, “Emlak Katılım Bankası’nın yeniden canlandırılması sektörümüz için son derece sevindirici bir gelişme olmuştur. Bilindiği üzere 2001 krizi sonrası kapatılan Emlak Bankası, daha öncesinde Emlak ve Kredi Bankası olarak büyük ölçüde inşaat sektörüne kredi veriyordu. Konut sektörü için önemli bir misyonu vardı. Sektör temsilcileri olarak Emlak Bankası’nın yeniden kuruluşunun yapılarak eksik kalan bu misyonu üstlenmesinden son derece memnunuz” dedi.

Konut kredisi piyasasına denge geldi
Tuğsuz şöyle devam etti; “Bu sayede sektörün en önemli sorunu finansmana ulaşmak kolaylaşacak. Geliştirici tarafta yatırımcılar projelerine daha uygun koşullarda finansman sağlayacaktır. Ev almak isteyenler de daha uygun şartlarla konut kredisi alabilecektir. Konvansiyonel bankalarda ihtisaslaşma sınırlı olduğu için bankalar sektörü tam analiz edemiyor. Bu nedenle faizleri yüksek tutmayı tercih ediyorlar. Ayrıca sektöre destek olmakta çekingen davranıyorlar. Tek bir alanda uzman bir banka olması konut kredisi piyasası için de bir denge unsuru olacaktır.”

Kurumsal krediler artacak
Tuğsuz, “Yeni bir kaynak olarak kurumsal krediler sağlanacak. Belki imar barışından bir miktar kaynak da buraya aktarılabilir. Bunun dışında Emlak Bankası bir yatırım bankası gibi de çalışabilir. Kurulacak bir fon üzerinden işlem yapılabilir. Fon, piyasadan gayrimenkul alabilir, sukuk ve tahvil ihracı yapabilir. Bireysel emeklilik şirketleri de fona yatırım yapabilir” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181