Florya ihalesine komşu 40 dönümde dahil edildi!
Emlak Konut, Riva’dan sonra Galatasaray’ın Florya’daki tesislerinin arsasını da satışa çıkarıyor. 5 Nisan’da düzenlenecek ihaleye, Emlak Konut’un komşu 40 bin metrekarelik arsası da dahil edildi.

Galatasary'ın Riva’dan sonra ikinci değerli arsası Florya için ihale süreci başlıyor. Emlak Konut GYO ile Galatasaray’ın imzaladığı protokol kapsamında satışa çıkan arazi için 5 Nisan’da taliplerin belirleneceği ilk oturum yapılacak, ilerleyen bir tarihte düzenlenecek ikinci oturumda kazanan firma ve fiyat belli olacak. Protokole göre, arsa gelirinin yüzde 80’i Galatasaray’ın, yüzde 20’si Emlak Konut’un olacak. 
 
Ancak ihalede dikkat çekici bir detay var. Emlak Konut, kulübün tesislerinin bulunduğu 22 bin 627 metrekarelik arsayı, TOKİ’den 262.5 milyon lira bedelle aldığı komşu 40 bin metrekarelik arsa ile birleştirerek ihaleye çıkıyor. Bu durumda Galatasaray kendi arsasının payına düşen gelirden yüzde 80 alacak. Bu paydan Emlak Konut da yüzde 20 alacak. Emlak Konut’un 40 bin metrekarelik arsasının gelirinden Galatasaray pay alamayacak. Emlak Konut’tan KAP’a yapılan açıklamada da “Elde edilecek şirket payı gelirinin yüzde 71.43’ü şirketimize, yüzde 28.57’si Galatasaray’a ait olacaktır” denildi.

Henüz imar uygulaması yapılmayan arsada, konut, park, ilköğretim ve dini tesis alanına izin veriliyor. 63 bin 230 metrekarelik arsada 55 bin 98 metrekare inşaat olacak. Atatürk Havalimanı’na yakın olan arsalarda, zemin+2 kat yüksekliğe izin verilecek. Yükseklik deniz seviyesinden 68 metre olacak.
 
Riva’dan 761.6 milyon TL
Galatasaray’ın en büyük gelir kapılarından biri olan Riva arsasının ihalesi Haziran 2017’de yapıldı. İhaleyi 3.1 milyar lira gelir beklentisi, 1.1 milyar lira şirket payı ile Fema&KLV iş ortaklığı kazanmış ancak sözleşmeyi imzalamayınca ihale en yüksek ikinci teklifi veren Yılmaz İnşaat’a kalmıştı. Yılmaz İnşaat, 3.8 milyar lira gelir üzerinden 952 milyon lira arsa payı taahhüt etmişti. Buna göre, Galatasaray’ın geliri 761.6 milyon lira, Emlak Konut’un geliri 190 milyon 
400 bin lira olacak.

Vatan Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181