Folkart Towers’ta 23 Nisan Şöleni!
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Folkart Towers, bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak. Etkinlikler kapsamında çocuklar, Folkart Çarşı’da 23 Nisan günü 10.00-17.00 saatleri arasında gönüllerince eğlenecek.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Folkart Towers’ta düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Etkinliklere katılım ücretsiz olacak.Folkart Towers 23 Nisan Çocuk Festivali’nde çocuklar gönüllerince eğlenirken, sayısal ve sosyal zeka gelişiminin yanı sıra el ve vücut koordinasyonlarını da geliştiren birbirinden ilginç, günümüzde pek oynanmayan; sek sek, ip atlama, halat çekme gibi sokak Oyunlarına dakatılabilecekler.

Düzenlenecek etkinliklerle ilgili bilgi veren Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Şimdiden bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Ulu Önder Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bayramımızı kentimizdeki çocukların eğlenerek kutlamaları için bir dizi etkinlik düzenliyoruz.” dedi.

Etkinliklerde çocukların sadece eğlenmeyeceklerini, eğlenirken çeşitli konularda da bilgi sahibi olacaklarını belirten Sancak, “Gelişen teknoloji,biz büyükleri etkilediği gibi çocuklarımıza da olumsuzlukları söz konusu olabiliyor. Geçmişte hepimizin sokaklarda oynadığı; saklambaç, mahalle maçları, halat çekme gibi oyunları artık çocuklarımız bilmiyor, bilse de oynamıyor. Yeni nesil, bilgisayar, Playstation, tablet, cep telefonları gibi teknolojik aletleri bizlerden daha iyi kullanıyor. Buna bağlı olarak çocuklarımız, neredeyse sadece internette sosyal oluyor” diye konuştu.

Folkart Çarşı’daki etkinlikler çerçevesinde halat çekme, sek sek, ip atlama gibi sokak oyunlarının da yer alacağına dikkat çeken Sancak, “Folkart 23 Nisan Çocuk Festivali ile çocuklarımıza yaşamlarının ayrılmaz parçası olan oyunubir günlükte olsa etkinliklerle tekrar yaşatmak istedik. Birbirleriyle oynasınlar, yeni arkadaşlar edinsinler, paylaşmayı ve tatlı rekabeti öğrensinler diye etkinlikler düzenlemeye karar verdik. Oyunlar oynayarak çocuklarımızın hareketli bir gün geçirmesini ve sosyal sorumluluk derneklerinin vereceği destekler ile ailelere farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Bu etkinlik ile çocuklarımızın sokakta oynamalarını, daha doğrusu tekrar çocuklar gibi eğlenmelerini, öğrenmelerini sağlamak istedik” şeklinde konuştu.

KUTLAMALARDA NELER OLACAK?
Folkart Çarşı’da düzenlenecek etkinlikler kapsamında, birçok faaliyet düzenlenecek. 23 Nisan günü 10.00-17.00 saatleri arasında düzenlenecek etkinliklerde küçük çocukların aileleri de yavrularının yanında olabilecek.Uzman isimlerle çocukların eğlenerek gelişmelerine yardımcı olan hareket odaklı oyunlarla çocuklar güzel zaman geçirecek. Çocuklar ışıklı masada duyusal oyunlar oynarken, isteyenler hayvan temalı duyusal oyun havuzunda eğlenceli saatler geçirebilecek. Etkinlikte maske, puzzle, kukla yapımı gibi el ve zihin gelişimlerini sağlayacak aktiviteler de yer alacak. Sokak oyunları kapsamında top tuzağı, sek sek, çoklu halat çekme, çuval yarışı, lastik /ip atlama, çember çevirme, yumurta taşımayarışmaları yapılacak.

Bunların yanı sıra lego robot, tekno okul, hayal odası, zeka oyunları gibi etkinlikler çocuklar için farklı bir alternatif olacak. Özel eğitim alan öğrenciler çifte telli ve step gösterisi sunacak. Mutfak atölyesinde ise kurabiye, eti puf yapımı ve kardan adam yapımı yer alacak.

Bir diğer etkinlik ise çocukların hayallerini süsleyen uçaklarla ilgili olacak. Mini Pilot’un kuracağı parkurda yer alan maket uçaklarla test sürüşü ardından katılanlara Mini Pilot Sertifikası verilecek.

Etkinlikler kapsamında bir konser de gerçekleştirilecek. 5 ve 25 yaş arası 40 kişiden oluşan İZOT İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu, bir konser verecek.

Kutlamalar bunlarla da sınırlı kalmayacak. Zihin oyunları, tangram, trambolin gibi etkinlikler de çocukların ilgisini çekecek.

Milliyet 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181