İNDER 'Yaşanası Pilot Şehirler Projesi' için hazır olduklarını açıkladı!
İNDER, aylık 2 bin lira taksitle satılacak konutların yapılacağı yeni kentler kurulması fikrinden yola çıkarak geliştirdiği 'Yaşanası Pilot Şehirler Projesi' için göreve hazır olduğunu açıkladı.

2018'i 'Depreme Karşı Seferberlik ve Yaşanası Pilot Şehirler Yılı' olarak ilan eden İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), bu konudaki planlarını dernek üyeleriyle paylaştı. İnşaat sektörünün önde gelen isimlerini bir araya getiren toplantıda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın böyle bir proje geliştirmeyi uygun göımesi halinde İNDER'in her zaman görev almaya hazır olduğu vurgulandı. ÎNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Yaşanası Pilot Şehirler Projesi'nin ana fikrini, 'Türkiye'de konuta ihtiyacı olan kesimin yüzde 85'ini oluşturan orta ve alt gelir seviyesine sahip kesim için, ayda 2 bin lira taksitle alınabilecek konutların yer alacağı modern yaşam alanları oluşturmak' olarak açıkladı.

'DEVLET DESTEĞİ ŞART'
Bu pilot şehirlerdeki konutların metrekare fiyatının maksimum 3 bin lira olması gerektiğini kaydeden Durbakayım, konut maliyetinin düşük olması için devlet desteğinin de şart olduğunu vurguladı. Durbakayım, "Örneğin bu bölgelerde yapılan işlerde alım satım vergisi, noter harçları dahil her türlü harçlar kaldırılmalı. KDV muafiyetinin sağlanması da çok önemli" dedi.

'ALTINI DOLDURACAĞIZ'
İNDER Yönetim Kurulu Üyesi Emre Çamlıbel ise pilot şehirler kavramını ilk kez İNDER'in gündeme getirmediğini belirterek, "Ama bugün, bu konuyu oıtaya atan ve gündeme getiren bizler olduk ve bunun altını doldurmak zorunda olanlar da bizleriz" diye konuştu. İNDER'in sektörün tüm tarafları ve akademisyenlerle birlikte çalışarak bu fikrin altını dolduracağını ifade eden Çamlıbel, hükümetten ilk evini alanlara finansal destek verilmesini istediklerini de sözlerine ekledi.

Takvim Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181