'Kentsel dönüşüm projeleri hız kazanacak'!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı depreme yönelik tedbirler kapsamında yeni kentsel dönüşüm yasası çıkarmaya hazırlanıyor. 5 yılda riskli binaların dönüşümü için 75 milyar liralık kaynak ayrılacak. Belediyelere faizsiz kredi, müteahhit ve vatandaşlara ise teşvik verilecek. Buna ek olarak da binasını kendi değiştirmek isteyen vatandaşlara sıfır faizle kredi verilecek ve vergiden muafiyet sağlanacak. Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, hükümetin attığı son adımlarla birlikte 2012'den bu yana devam eden kentsel dönüşüm projelerinin yeni bir ivme kazanacağını söyledi. Yücel, geliştirilen kentsel dönüşüm politikalarının inşaat sektörünün büyüme ve gelişme potansiyelini her an canlı tuttuğunun altını çizerek, "Türkiye'de özellikle de İstanbul'da yaklaşık 30-40 sene ortalamalı eski konut stoğu var. Bu konut stoğunun hızlı bir şekilde yenilenip günümüz şartnamelerine uygun hale getirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

ADA BAZLI DÖNÜŞÜM ŞART
Kaan Yücel, "2012 yılındaki kentsel dönüşüm olarak bilinen 6306 sayılı yasanın çıkış amacı da ilk başta buydu. Yürürlüğe girdiği günden bugüne baktığımızda maalesef çok da istediğimiz gibi gitmediğini görüyoruz" dedi. Daha çok tek tek bina bazında ve rantı yüksek bölgelerde yasa uygulandığının altını çizen Yücel, "Türkiye genelinde yaklaşık 200 civarında riskli alan var. Tek tek bina bazında değil de bir alan, parsel, ada bazında bu kentsel dönüşümün yapılması çok önemli" ifadelerini kullandı. Yücel, şöyle devam etti: "Zira büyük bir alan içinde kentsel dönüşümü gerçekleştirdiğinizde birçok şeyi bir arada yapabilme şansına sahip oluyorsunuz. Hem evleri yeniliyorsunuz, hem otopark sorununa çare buluyorsunuz, hem de yaşam alanlarını düzenliyorsunuz. Bu kapsamda biz iyi bir örnek teşkil ettik."

SEKTÖR HAREKETLENİYOR
Yaz aylarının gayrimenkul sektörü açısından satışların yavaşladığı bir dönem olduğunun altını çizen Kaan Yücel, "Bu mevsimsel etkiyi bu yıl da yoğun biçimde hissettik. Ancak eylül ayı ile birlikte yeni sezona girmiş bulunuyoruz. Sektörümüzde yeniden bir hareketlenme sürecini yaşıyoruz. Hem kampanyalar hem yeni projelerin lansmanıyla sektörde ciddi bir hareketlenme oldu" ifadelerini kullandı. Yücel, son 5 yıldn konut satışlarının 1 milyonun üzerinde olduğunu söyledi.

Satışlar 1 milyonu aşar
Geçen yıl 1 milyon 341 bin 453 adet konut satışı olduğunu hatırlatan Kaan Yücel, "Bu yıl da yine 1 milyonun üzerinde konut satışı gerçekleştirileceğini düşünüyoruz" dedi. Türkiye gayrimenkul sektörünün gelişimini sürdüren ve büyüme grafiğini de her yıl yukarılara taşıyan bir sektör olduğunun altını çizen Yücel, "Özellikle kentsel dönüşüm yasası ile birlikte gayrimenkul sektöründe ciddi bir canlanma başladı. Bu yıl da konut satışında 1 milyonu geçeriz" diye konuştu.

Kayseri gayrimenkul merkezi oldu
Kayseri'nin yarattığı ekonomik katma değer ile son 5-6 yılda kişi başına düşen gelirini yaklaşık iki katına çıkarmayı başaran bir kent olduğunu vurgulayan Kaan Yücel, şöyle konuştu: "Hâlâ bölge ticaretinin merkezi konumunda bulunuyor. Özelikle genç nüfusun yoğunluğu ve 4 üniversitenin varlığı, Kayseri'yi bu anlamda da ön plana çıkarıyor, Bugüne kadar bir sanayi kenti olarak karşımıza çıkan kent, son yıllarda Orta Anadolu Bölgesi 'nin gayrimenkul merkezlerinden biri haline dönüştü. İlde özellikle ticari arsaların fiyatlarında yaşanan artışlar gayrimenkul alanında yaşanan gelişmelerin en net kanıtı. Kayseri gibi Anadolu kentlerimizde özellikle gayrimenkule olan ilginin artması hem ülke ekonomimiz için güzel bir gelişme."

Sabah Emlak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181