'Konut satış patlamasını Mart-Haziran döneminde bekliyoruz'!
İnşaat sektörü temsilcileri geçen yılın son 3 ayında konut satışlarındaki sıkıntının bu yılın mart-haziran dönemindeki satışlar ile telafi edilmesini bekliyor. Başkent başta olmak üzere yurt genelinde büyük ölçekli proje konutlara imza atan İCK Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kuru, açıklanan TÜİK konut satış istatistiklerinde ocak ayı satışlarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1.7 oranında artarak 97 bin 19 olmasının kötü günlerin geride kaldığına işaret olduğunu kaydetti. Konut satışlarında geçen yıl ekim, kasım ve aralık aylarında gerileme olduğunu, sektör temsilcilerinin endişe yaşadığını aktaran Cemal Kuru, şunları söyledi:

"TELAFİ EDİLECEK"
"Ancak biz her zaman Türkiye'de yeni nesil proje konut açığının en az 25 yıl kapanmayacağını ve büyüyen Türkiye ekonomisinde konut satışlarının her yıl yeni rekorlara imza atacağını dile getirdik. Bu söylemlerimize devam edeceğiz. Ocak ayı istatistikleri, ülkemizin yaşadığı tüm sıkıntılara karşın gelişimin, büyümenin devam edeceğini gösteriyor. Ancak biz asıl satış patlamasını mart-haziran döneminde bekliyoruz. Sektör, geçen yılın son 3 ayındaki daralmayı bu zaman diliminde fazlasıyla telafi edecek. Çünkü insanlar Türkiye'nin gücüne, ekonomisinin dinamizmine inanç tazeledi ve artık ihtiyaçlarını ötelemek istemiyor." Cemal Kuru, yabancıya konut satışındaki yüzde 25.7'lik rekor artışın da Türkiye'ye uluslararası güvenin bir kanıtı olduğunu dile getirdi

Habertürk Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181