'Sektör 15 Temmuz öncesinden daha iyi konumda'!
İzmir'de yaklaşık 3 milyar dolarlık 11 projeyi sürdüren Folkart Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, FETÖ'nün darbe kalkışması sırasında şehit düşen vatandaşları rahmetle andıklarını, vehametine rağmen yaşanan olayın ülkenin temiz geleceği adına hayırlı sonuçlar getireceğine inandıklarını söyledi. Ülkenin içindeki virüslere, sırtındaki kamburlara ve hainlere rağmen 15 Temmuz'a kadar yine de önemli mesafe katettiğini düşündüğünü dile getiren Sancak, Türkiye'nin gelecek birkaç ay içinde şaha kalkacağına inandığını dile getirdi. 

16 TEMMUZ’DA SATIŞ YAPTI 
Darbe girişiminin ekonomide geçici bir şok etkisi yarattığını, finans piyasalarının ardından reel sektörlerin de bu girişime gereken cevabı verdiğini kaydeden Sancak, "Darbe girişiminin ertesi günü dahi daire sattık. 1 tane sattık ama yine de sattık. Sonraki günler bu giderek arttı ve şu an itibarıyla 15 Temmuz öncesinden de daha iyi hale geldi. Ben, işlerin bundan çok daha iyi olacağına inanıyorum. Gelecekten son derece umutluyum." dedi. 

11 PROJEYE TAM GAZ DEVAM
İzmir'de yapımı devam eden 11 projede hiçbir aksama yaşamadıklarını, diğer yatırımcılardan da olumsuz bir haber almadıklarını belirten Sancak, "Şu anda yeni kent merkezinde devam eden 26 dev proje de hızla devam ediyor. Bunların hiçbiri ne durdu, ne yavaşladı. Darbe girişimi sonrası sektör temsilcileriyle görüşmeler yapıyoruz. Herkesin görüşü ortak. Tam gaz yola devam" diye konuştu.

Beş yılda üçe katlayacak
Emlak Konut GYO ve GYODER'in kampanyalarının da sektörün canlanmasında büyük etkisinin olduğunu, faiz düşüşü için yapılan çağrılarla gayrimenkul yatırımları için fırsat döneminin açıldığını vurgulayan Mesut Sancak, İzmir'in yeni dönemde gayrimenkul sektöründe ülke genelinin üzerinde bir büyüme kaydedeceğini söyledi. Konut arzı üst seviyelere ulaşan İstanbul'un tek alternatifinin İzmir olduğuna işaret eden Sancak, sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir ile İstanbul'u 3,5 saate indirecek otoyol, kentteki gayrimenkul projelerine hız kattı. İzmir'de de bu ortamda en dikkati çeken yer Çeşme'dir. Bizim öngörümüze göre Çeşme'deki gayrimenkul değerleri, 5 yıl sonra bugünün üç katına çıkacak" diye konuştu.

Faiz düşerse daha da artar
Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ise 15 Temmuz'dan sonra kentte inşaat sektörünün hareketlendiğini, bunun hem proje hem konut satışı hem de malzeme satışı boyutunda somut olarak görülebildiğini ifade etti. Nasır, "Faizlerin yüzde 1 seviyesinin altına inmesi yeni projeleri tetikleyecektir" değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul'la fiyat farkı kapanır
Mesut Sancak, "Bizim Çeşme'de 6 projemiz var, bunlardan ikisi sürüyor. Diğer yatırımcıların da dikkati Çeşme'de. İstanbul'da metrekaresi 10 bin dolar olan bir projenin benzeri İzmir'de 3 bin dolardan satılıyor. Otoyol ve hızlı trenle birlikte bu değerler birbirine yaklaşır" dedi.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181