Sur Yapı, Türk ekonomisindeki payını arttırmayı hedefliyor!
SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, inşaat sektörünün, Türkiye ekonomisine katlı payının yüzde 4.5 civarına olduğunu belirterek, "Bu sayı önümüzdeki yıllarda giderek artacaktır." dedi. Türkiye'nin dünya ekonomileri arasında 16. sırada yer aldığını, istikrarlı büyümesine hızla devam ettiğini vurgulayan Elmas "Türkiye, dünyanın ilk 10 ekonomisine girme hedefine emin adımlarla ilerliyor. Gayrimenkul sektörü ile ekonomik büyümenin ilişkisine baktığımızda ise son 5 yılda ekonomik büyümeye paralel sektörün de her yıl artarak büyüdüğünü gözlemliyoruz. Bu gelişmelerin yanı sıra inşaat sektörü 2010-2015 yılları arasında ortalama yüzde 9.3 büyüdüğünü ve inşaat sektörünün Türkiye ekonomisine katkı payının yüzde 4.5 'in üzerinde olduğunu görüyoruz. Bu sayı önümüzdeki yıllarda giderek artacaktır" diye konuştu. Türk ekonomisi için katma değer oluşturan gayrimenkul sektörünün 200'den fazla alt sektörü de harekete geçirdiğini belirten Elmas, bunun yanı sıra gerçekleşen yatmmlarla da istihdama önemli ölçüde katlu sağlayan sektörün işsizlik konusunda emici bir rol üstlendiğini söyledi. Artan nüfus ve gelir ile birlikte nitelikli konut ihtiyacının, İstanbul gibi metropollerin yanı sıra Anadolu şehirlerinde de arttığına vurgu yapan Elmas "Pazar giderek büyüyor. Ayrıca kentsel dönüşüm ve yeni pazarlardaki büyük ölçekli kamu yatırından da sektörün büyümesine katkı sağlıyor" diye konuştu.

2 YIL İÇİNDE 2.3 MİLYAR YATIRIM
"Sur Yapı olarak biz de üzerimize düşeni yapıyor, sektörümüzün ve ekonomimizin büyümesine katkı sağlamaya devam ediyoruz. Bugüne kadar 30 bin kişiyi ev sahibi yaptık ve önümüzdeki 5 yıl içerisinde toplam 7.500 konut üretmeyi hedefliyoruz" açıklamasını yapan Elmas "Bunun yanı sıra alışveriş merkezi ve ticari alan yatırımlanmıza devam ediyoruz. İki yıl içerisinde inşaat aşamasındaki ticari gayrimenkullerimizin de tamamlanmasıyla birlikte 735 bin metrekare ticari portföye ulaşmayı hedefliyoruz. Çalışmalan devam eden alışveriş merkezleri ve alışveriş caddelerinin bitmesiyle birlikte 2 yıl içinde 2.3 milyar dolarlık ticari gayrimenkul yatırımına ulaşacağız. Beş yıl içinde ise 4 milyar dolarlık bir hedefimiz bulunuyor" dedi.

7 BİN KİŞİYE İSTİHDAM
Sağladıkları istihdam ile ülkeye katkılarını vurgulayan Elmas "Şantiyelerimizde 7 bin kişilik istihdam oluşturuyoruz, alışveriş merkezlerimizde ise yaklaşık 6 bin kişiyi istihdam ediyoruz. Önümüzdeki iki yıl içerisinde toplam 20 bin kişilik bir istihdam sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Star Ek Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181