'Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisi azalmadı'!
Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisinin azalmadığının altını çizerek, "Tüm dünyada sıkıntılı bir ortam varken siz yüzde 5'in üzerinde büyüme gerçekleştiriyorsunuz. Geçen hafta bize 2 projeye ilişkin milyar dolar seviyesinde çok büyük yatırımcı geldi. Ülkeye olan ilgi hiçbir şekilde düşmedi, azalmadı, eksilmedi" diye konuştu.

ORTADOĞU YERİNE UZAKDOĞU
Kurum, "Belki başka konjonktürde Ortadoğu'dan yatırımcı geliyordu, bugün Uzakdoğu'dan geliyor. İlişkilere göre bunlar da şekilleniyor. Türkiye güçlü bir ülke. Ekonomik büyüklük olarak baktığınızda 1 trilyon dolara geldik, Avusturya'yı ikiye katladık. Evet, dolar ve maliyetler yükseliyor ama dolar da yükselse, savaş da olsa biz satış yapıyoruz, yatırımcılarla görüşüyoruz, hedeflerimizi de yakalayacağız" şeklinde konuştu.

TOKİ'DEN 12 MİLYARLIK ARSA
Kentsel dönüşümü kontrol altına almaya yönelik hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin örnek bir çalışma yaptığını aktaran Kurum, "Biz de Emlak Konut olarak bu projeleri finansal anlamda desteklemeye çalışıyoruz. Bugüne kadar TOKİ'den 12 milyar liralık arsa satın aldık. Bunun yaklaşık 3.5-4 milyar liralık kısmını son 1.5 yılda aldık. Bir taraftan TOKİ'nin sosyal işlerine katkı vermeye, diğer taraftan da örnek yaşam alanları oluşturmaya çalıştırıyoruz" ifadelerini kullandı.

FİYATLAR 220 BİN LİRADAN BAŞLIYOR
Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala da Emlak Konut güvencesiyle Bahçekent Hoşdere'de hayata geçirecekleri 700 milyon liralık yatırım değerine sahip Avrupark Hayat projesini satışa çıkardıklarını söyledi. Pala, "1.095 konut ve 81 ticari üniteden oluşan projede daire fiyatları 220 bin liradan başlıyor. 12 konut blokunun bulunduğu projede, büyüklükleri 63 ila 174 metrekare arasında değişen 21 daire tipi yer alıyor" dedi. Pala, 42 ay firma bünyesinde vade farksız taksitlendirme yaptıklarını da belirtti.

KONUT SERTİFİKASI VERİLEBİLİR
Murat Kurum, alternatif finans araçlarının artık çok önem kazandığını vurgulayarak, Emlak Konut olarak kendilerinin de çalıştıkları bilgisini verdi. Konut kredisi ile alakalı bir fon oluşturulması gerektiğini anlatan Kurum, "Mortgage kredileri menkul kıymetleştirilebilir. Varlık Fonu kurulma çalışması var, bununla birlikte düşük faizli krediler verilebilir. Belki yine konut sertifikası, kira sertifikası gibi alternatif araçlar da yapılabilir. Bunlar üzerinde çalışmak lazım" ifadelerini kullandı.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181