Yerli ve yabancı yatırımcılar 3. havalimanı çevresine odaklandı!
İstanbul’u dünyanın transit merkezi yapacak İstanbul Yeni Havalimanı daha açılmadan yatırımları çekmeye başladı. Yerli yabancı birçok yatırımcı bölgede arsa toplarken, turizmciler otel açmak için yarışa girdi.  

29 Ekim 2018’de açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı, adeta bir yatırım paratoneri oldu. Kuveyt, Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan’dan pek çok yatırımcı bölgede arsa avına çıktı. Turizmciler de tamamlandığında 200 milyonu aşan yolcu kapasitesine sahip olacak 3. Havalimanı çevresine otel yatırımı yapmak için arsa bakıyor. Bunlardan biri de Bodrum’daki Sianji Otel Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır.  

OTEL KOMPLEKSİ YAPACAK
Aynı zamanda Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkan Yardımcısı olan Çakır, Bodrum’daki otel, rezidans ve sağlık merkezinden oluşan yatırım konseptini 3. Havalimanı çevresinde hayata geçirmeyi planladıklarını belirterek, “Biz 30 yıllık işletme ve 10 yıllık sağlık turizmi deneyimimizi burada da değerlendirmek istiyoruz. Bizim gibi pek çok grubun da yatırım için arsa arayışında olduğunu biliyoruz ” dedi. Bölgedeki arsa sahipleriyle görüşmelerinin sürdüğünü açıklayan Çakır, şunları kaydetti: “3. Havalimanı’nın oraya yeni turizm tesisleri gelecek. O civarda arazisi olan yatırımcı varsa biz talibiz. Arazi sahipleriyle ortak proje yapmak istiyoruz. Arazi onların olacak, üzerine yapılacak tesisin işletmesini biz yapacağız.”  TÜRSAB İkinci Başkanı Hasan Erdem de Kuveyt, Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan, BAE’nin içinde yer aldığı Körfez ülkelerinden pek çok yatırımcının Tayakadın başta olmak üzere 3. Havalimanı civarında arazi arayışında olduğunu söyledi.

KÖRFEZ’DEN YOĞUN TALEP
“Burası gelecekte Ataköy ve Florya gibi değerlenecek” diyen Erdem sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelen yoğun talep üzerine bazıları kooperatif kurup bu arsaların pazarlamasını yapmaya başladı. Eskiden dönümü 12 bin dolara satılan bölgedeki araziler şu an 35 bin dolara gidiyor. Denize kıyısı olan bölgelerde bu fiyatlar çok daha pahalı. Bölgedeki konut projelerinin maket üzerinden satışı da başladı."  

10 milyon yaşlı turisti çekeriz
Güneydeki turizm bölgelerine Avrupa’dan doğrudan uçuş başlatılması ve turizm tesislerine klinik açma yetkisi verilmesi gerektiğine dikkat çeken Çakır, "Hacamat, sülük tedavisi gibi alternatif tedavi yöntemlerinin otellerde yapılmasının önü açılırsa İskandinav ülkeleri ve AB'deki 10 milyon yaşlı turist Türkiye’ye gelir” dedi.

OHAL kalktı Avrupalı kapıda 
Olağan Üstü Hal (OHAL) uygulamasının kaldırılmasıyla Türkiye’ye Avrupa başta olmak üzere Batı ülkelerinden turist akışının hızlanacağına dikkat çeken Çakır, bu dönemde özellikle sağlık ve wellness turizmiyle 65 yaş üzeri turistleri Türkiye’ye çekebileceklerini söyledi. İspanya’nın 2014 yılında sağlık turizminde dünya 5’incisiyken Türkiye’nin 6’ncı sırada yer aldığını hatırlatan Çakır, “Bizde darbe ve bunu takiben OHAL olunca, Avrupalı yaşlılar İspanya’ya gitmeye başladı ve İspanya’ya giden turist sayısı 10 milyon arttı.  Biz de bu rakamı çekebiliriz" dedi. 

Özgül Öztürk / Akşam 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181