Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Konya'da alt gelir grubuna yönelik konut üretecek!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile birlikte Konya Şehir Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Bakan Kurum ve Koca, Konya'nın Kulu ilçesini de ziyaret etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi program katılmak için bulunduğu Konya'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile birlikte Konya Şehir Hastanesi'ni ziyaret etti. Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurum,  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile artık işlerin daha hızlı, daha etkin yapabilmeye yönelik kararlar almak zorunda olduklarını belirterek, "Ülkemizi inşallah gelişmiş ilk 10 ekonomi arasında sokmak için hızlı ilerlemek zorundayız. Üretimi ve istihdamı artırmak, işsizliği azaltmak zorundayız" dedi.

Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile çeşitli programlara katılmak için geldiği Konya'da, ziyaret ettiği AK Parti Konya İl Başkanlığında, bakanlık ekiplerinin Konya'da titizlikle çalıştığını, kentin problemlerini ve ihtiyaçlarını tespit edip, çözüme kavuşturmayı hedeflediklerini bildirdi. Hem Konya hem de ülke için önemli hizmetlere imza atmak istediklerini vurgulayan Kurum, yeni dönemde tüm Türkiye için gayret göstereceklerini kaydetti.
 
"DÜŞÜK GELİRLİLERE YÖNELİK KONUT ÇALIŞMAMIZ OLACAK"
Konya programı sırasında Konya Valiliği'ni de ziyaret eden Bakan Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 günlük icraat programına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Planlar arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığına dair 41 madde bulunduğunu hatırlatan Kurum, "Yeni hükümet sisteminde hızlı hareket etmek, hızlı karar almak, bir şirket mantığında inşallah işleri yürütmek istiyoruz. Buna ilişkin tüm Türkiye'de birçok projemiz var. Bu projelerin içinde Konyamız da var. İnşallah yerel yönetimlerimizle, valiliklerimizle bunu el birliği içerisinde tamamlayacağız" ifadelerini kullandı. Kentsel dönüşüm, millet bahçeleri, çevre, ulaşım gibi proje başlıklarına değinen Kurum, "400 eylemimiz var. 100 gün içerisinde inşallah bunların bir kısmını tamamlayacağız, bir kısmına da başlayacağız." dedi.

Kurum, Konya'ya şehrin problemleri, sorunları ve yapılması gerekenlerin tespitiyle ilgili çalışmalar yapmak üzere geldiklerini belirterek, şunları kaydetti: "Konya şehircilik anlamında düzenli bir şehir. Gecekondusu olmayan, düzenli bir şehrimiz. Biz de aldığımız bayrağı daha yukarı nasıl taşıyabiliriz, bulunduğu yerden yukarı nasıl taşıyabiliriz, bunun çabası içerisinde olacağız. Konya'da alt gelir gruba yönelik konutla alakalı bir yer çalışması olacak. İnşallah yakın zamanda burada konut üretimi yapacağız. Alt gelir grubu vatandaşlarımıza yönelik, onların alabileceği bir konut çalışmamız olacak."

Kurum, 100 günlük eylem planı dahlinde bazı Millet Bahçeleri'nin yapımına başlayacaklarını, bazılarını da tamamlayacaklarını vurgulayarak, "Biz milletimize hizmet etmek adına, tevazu göstererek üretmek adına yapılması gereken neyse bir teknik eleman olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak, bir vatandaş olarak, bir hemşehriniz olarak, bunların hepsini inşallah el birliği içerisinde yapmaya geldik." ifadesini kullandı.
 
BİZE DÜŞEN ÜLKEMİZİ VE ŞEHİRLERİMİZİ KALKINDIRMAK
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile birlikte Konya'nın Kulu ilçesini de ziyaret eden Bakan Kurum, kendisinin de Karapınarlı olduğunu, Kulu ilçesini kendi evi, kendi toprağı gibi gördüğünü söyledi. Kulu ilçesinin şehirleşmenin güzel örneklerinden biri olduğunu belirten Kurum, "Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak birçok ilimize ziyaretlerde bulunduk. Bugün de Sağlık Bakanımızla Konya ve ilçelerinde ziyaretlerde bulunacağız. Bize düşen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde, hızlı hareket etmek, hızlı karar almak, ülkemizi, şehirlerimizi kalkındırmak, bunu büyükşehirlere değil, tüm Türkiye’ye yaymak" diye konuştu.

Kurum, Konya'nın bir sanayi ve turizm şehri olduğunu, Hükümetin Konya'ya güzel hizmetler getirdiğini aktararak, "Biz de aldığımız bayrağı inşallah en iyi yerlere taşımak için milletimize hizmet etmek için bu göreve geldik. İnşallah Allah mahcup etmesin" ifadesini kullandı.
Dua okunmasının ardından Koca ve Kurum, protokol üyeleri ile caminin açılış kurdelesini kesti.
 
İKİ BAKAN NİKAH ŞAHİDİ OLDU
Bakan Kurum ve Koca daha sonra TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek'in kızının düğününde nikah şahitliği yaptı. Selçuklu Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen nikah töreninde Sümeyye Akyürek ve Süleyman Türk çiftinin nikahını, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay kıydı. Çiftin nikah şahitliğini yapan Bakanlar Koca ve Kurum ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, bazı milletvekilleri, çifti tebrik ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181