Meram Belediyesi Yaylapınar'da vatandaşlara yeni tapularını dağıtıyor!
Tarihindeki en büyük imar planı hamlesini gerçekleştiren Meram Belediyesi, 18. madde uygulamasını tamamladığı mahallelerde vatandaşlara yeni tapularını dağıtmaya devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Yaylapınar Uhud ve Yaylapınar Kaş Mahallelerinde 3 milyon 785 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirilen uygulamanın sonunda vatandaşlara yeni tapuları verilmeye başlandı.  

Meram Belediyesi tarafından ilçe genelinde çevre ve yaşam kalitesini yükseltmek üzere imar planı revizyon ve imar uygulama çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda tarihindeki en büyük imar planı hamlesini başlattıklarını kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Bu kapsamda Yaylapınar Uhud ve Yaylapınar Kaş  Mahallelerinde 3 milyon 785 bin metrekarelik ve yaklaşık 2 bin 700 kişiyi ilgilendiren alanda İmar Kanunu’nun 18. Maddesi gereğince yaptıkları imar uygulamasını tamamlayarak vatandaşlara yeni tapuların dağıtımına başladıklarını duyurdu.

3 MİLYON 785 BİN METREKARELİK BİR ALANDA ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI
Meram Belediyesi olarak kentsel dönüşüm ve imar revizyonlarında Türkiye’ye örnek uygulamaların sahibi olduklarını hatırlatan Başkan Toru sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu kapsamda Yaylapınar Uhud ve Yaylapınar Kaş Mahallelerinde 3 milyon 785 bin metrekarelik bir alanda çalışmalarımızı tamamladık. Tamamlanan alan yaklaşık 2 bin 700 kişiyi ilgilendiriyor. 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi gereğince yapmış oldukları imar uygulaması sonucunda yeni tapuların dağıtımına başladık. Tapularına kavuşan binlerce kişinin daha yüzünü güldürmüş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu uygulamayla 2 milyon 700 bin metrekarelik mesken konut alanı üretilmiştir. İmar parsellerinin yanı sıra 6 adet okul, 2 adet sağlık alanı, 8 adet dini tesis, 2 adet kültürel tesis, 1 adet sosyal tesis, 173 bin metrekarelik 33 adet park, 5 adet belediye hizmet binası alanları da oluştu” diye konuştu.

ÇALIŞMALAR ARTAN BİR HIZLA SÜRDÜRÜLECEK
Yaylapınar Uhud ve Yaylapınar Kaş Mahallelerinde ki hak sahiplerinin yeni tapularını Meram Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden alabileceklerini kaydeden Başkan Toru ayrıca, yaklaşık 7 milyon metrekareyi bulan mahallelerdeki 18. Madde uygulamaları neticesi oluşacak yeni tapuları en kısa süre içinde vatandaşlara dağıtmak adına çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ettiklerini kaydetti.  

Meram Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181