Mersin inşaat sektörünün önde gelen illerinden biri olma yolunda!
Çağın şartlarına uygun, insanların beklentisini karşılayan yapılar yükseldikçe Mersin, inşaat sektörünün önde gelen illerinden biri olma yolunda hızla ilerledi. Bu anlamda değişim ve dönüşümden herkes kendi payına olumlu kazanımlar elde etti. Sektörün marka projelerle öne çıkması ve güvenli yapılar inşa ederek insanlara kaliteli ve sağlam binalarda yaşam sunabilmesi. Mersinli müteahhitlerin örnek konutları hayata geçirmesi kentteki inşaat sektörünün başarı grafiğini bir adım daha yukarı taşıdı. Mersin inşaat sektörü, ülke gündemindeki gelişmelerden etkilense de son zamanlarda yaşanan durgunluğu aşabilmek adına konut kredileri faizlerinde yapılan indirimle sektöre hareketlilik kazandırılması da son derece motive edici bir hamle oldu.

İnşa edilen konut sayısı yüzde 6.7 azaldı
Konut alımı temel bir ihtiyaç ve hane oluşumu devam ettikçe bu temel ihtiyacın da geçerliliğini koruyacağı gerçeği önümüzde duruyor. Fakat, ekonomik daralma nedeniyle bu yılın ilk çeyreğinde, 2017'nin aynı dönemine göre inşa edilen konut sayısında yaklaşık yüzde 6.7 oranında bir azalma yaşandı.

Doğru planlama için herkes elini taşın altına koymalı 
Kentsel dönüşüm Mersin'in ve inşaat sektörünün markalaşma stratejisi için gündemimizde ilk sırada yer alıyor. Afet riski altındaki binaların, değişen kent yapısına uygun şekilde planlanarak kentsel dönüşüm çalışmalarının başlaması öncelikli talebimiz olarak hala bürokrasi engelini aşmayı bekliyor. Ne yazık ki, son imar affından bu yana da kaçak yapılaşmanın önüne geçilememişken, kaçak yapılarda oturan aileler, yeni bir af için beklemeye devam ediyor. Oysa artık yasal ve güvenli olmayan binaların yasal hale getirilmesi yerine, bir an önce riskli bölgelerde dönüşüm projelerine start verilmesi gerekiyor. Kentin doğru planlanması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyoruz.

Dünya Ek1 Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181