'6 aylık satış gelirinin yarısından fazlasını bir haftada yakaladık!'
Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO'nun ilk 6 aylık kârı 630 milyon 769 bin TL olarak açıklandı. Daha önce yıl sonu kâr hedefini 1.5 milyar TL olarak açıklayan Emlak Konut GYO, gayrimenkul projelerinde 1 Ocak-30 Haziran arasında toplam 2 bin 643 bağımsız bölümün satışım yaptı, toplam satış geliri de 1 milyar 726 milyon lira olarak gerçekleşti. Emlak Konut GYO'nun 6 aylık rakamları, Ağustos ayında başlattığı düşük faizli 'tarihi kampanya'nın da önemini orataya koydu. Şirketin, Ağustos ayının ilk haftasında 1 milyar lira değerinde 1.500 bağımsız birim sattığı belirtilmişti. Yani faiz oranlarının yüzde 1'in altına çekilmesiyle Emlak Konut, 6 aylık satış gelirinin yarısından fazlasını bir haftada yakalamış oldu.

Hedefleri aşacak
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, şu değerlendirmeyi yaptı: "2016 yılından beklentilerimizi yüksek tutmuş ve Emlak Konut olarak yıl sonu kar hedefini 1.5 milyar TL olarak açıklamıştık. Bugünkü verilerle ilk 6 aylık kârımızın 630 milyon 769 bin TL olarak gerçekleştiğini görüyoruz. Bu da bize, hedefimize ulaşacağımızı ve hatta geçebileceğimizi gösteriyor. Ülke olarak tarihi bir dönemden geçiriyoruz. Bu süreçte Emlak Konut GYO, üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye devam edecek. Devreye aldığımız ve tüm kesimler tarafından destek gören 'Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz Kampanyası'nın sektöre ciddi ivme kazandırmaya başladığım gözlemliyoruz. Ağustos ayı boyunca geçerli olacak bu kampanyanın da sonuçlarım değerlendirdiğimizde hedeflerimizi aşacağımızı tahmin ediyoruz. En başında olduğumuz gibi 2016 yılında beklentilerimizi yüksek tutmaya devam ediyoruz."

Vatan Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181